• 52
 ≫ 

Srpski putnici krenuli FlixBusom na letovanje, a onda doživeli noćnu moru: "Snađite se sami"

 ≫ 

Iz kompanije su nam odgovorili da postoje posebni protokoli kada se desi kvar i da "pojedini protokoli zavise od trenutne situacije i lokacije autobusa u trenutku kvara pa je za neke potrebna duža, a za neke kraća reakcija i rešenje"

  • 52
putovanje busom

Foto: Shutterstock

Hrvatska ostaje popularna letnja destinacija za turiste iz Srbije, a autobuske ture se odvijaju učestalo, zbog čega mnogi biraju upravo tu vrstu prevoza kako bi stigli na primorje.

Međutim, naši putnici koji su preksinoć krenuli ka Puli, prevoznikom FlixBus, doživeli su "noćnu moru".

Naime, nakon što se autobus pokvario, poručeno im je da se "snađu sami", a oni koji su juče planirali povratak - ostali na ulici.

"Ćerka mi je sinoć, u 21.45h, iz Beograda krenula za Pulu FlixBusom, da bi im se nedaleko od Rijeke, nešto iza 10h a usred nedođije na auto-putu (benzinske pumpe ni na vidiku), pokvario autobus. I čak bi se i sam kvar autobusa mogao nekako "progutati" da putnici satima nisu mogli da dobiju informaciju šta i kako dalje - te doći će zamenski bus, te neće doći, te predlog vozača da putnici skupe 300 evra za prevoz drugim vozilom do destinacije, da bi im na kraju, oko 16h, bilo rečeno da se o svom trošku snađu za prevoz do Rijeke, gde će ih čekati prevoz do željene destinacije, tj. Pule", podelila je novinarka Anne Marie Alves-Ćurčić na svom Fejsbuk profilu i dodala:

"Da skratim - umesto u planiranih 8.30h, dete mi je u Pulu stiglo nešto pre 20h - dakle, sa skoro 12-časovnim zakašnjenjem, skoro pa 24 sata od polaska iz Beograda. Prvi dan letovanja (plaćenog, jašta) – propao. Dakle, nikad više, ali NIKAD VIŠE FlixBusom - neprofesionalnost im je zaprešašćujuća. A evo, u međuvremenu saznah da su grupu putnika koja je večeras trebalo iz Rijeke da krene za Beograd ispalili par sati pred put, bez davanja ikakvog alternativnog rešenja - bukvalno su ljudi ostavljeni na ulici".

Na ovaj post nadovezali su se i neki drugi putnici, takođe nezadovoljni uslugom pomenutog prevoznika.

FlixBus: Bilo je teško pronaći slobodan autobus

 

Kako su za Telegraf.rs rekli iz ovog prevoznika, veoma im je žao zbog neugodne situacije koju su putnici doživeli na putovanju iz Beograda prema Puli u nedelju u prepodnevnim satima zbog kvara na autobusu.

- U slučaju kvara autobusa u FlixBusu postoje posebni protokoli kojima upravlja Odeljenje korisničke službe i Odeljenje kontrole saobraćaja, a koje se kontaktira odmah po događaju od strane vozača ili partnera koji saobraća na određenoj liniji. Kada je autobus, na žalost, stao u blizini grada Delnice u Hrvatskoj, naša su Odeljenja odmah obaveštena o situaciji i pokrenut je standardni protokol. FlixBus tim odmah reaguje i u trenutku daje sve od sebe kako bi putnicima omogućio alternativan dolazak u krajnju destinaciju. Pojedini protokol zavise od trenutne situacije i lokacije autobusa u trenutku kvara pa je za neke potrebno duža, a za neke kraća reakcija i rešenje - navela je Petra Trojko, portparolka kompanije FlixBus.

Prema njenim rečima, u ovom slučaju, traži se lokacijski najbliži i najbrži način prevoza putnika u zamenskom autobusu ili drugom prevozu, kako bi se putnici što pre dovezli do krajnje destinacije.

- Nažalost, usled visoke turističke sezone, bilo je teško pronaći slobodan autobus koji bi brzo reagovao i odmah prevezao putnike. Deo putnika koji nije bio u mogućnosti da čeka FlixBus rešenje, u vlastitoj je organizaciji nastavio putovanje, dok je za preostale putnike osiguran taksi prevoz do krajnjih destinacija - navodi Petra Trojko za Telegraf.rs.

Iz kompanije se nadaju da će putnici uprkos iskustvu na koje, kako kažu na žalost, iz ovog prevoznika nisu mogli da utiču, ipak provesti ugodan boravak u Hrvatskoj.

Video: Milijarder ispisao istoriju: Ovo je iskustvo života. Unity 22 bezbedno sleteo na zemlju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    26. jul 2021 | 18:10

    Neka su ih ostavili, ko vas je terao u Hrvatsku, jos na granici cim cuju ekavicu, vec vas mrze....

  • jov

    26. jul 2021 | 18:06

    peske bi vas ja naterao da se vratite sta trzite tamo

  • Vukodlak

    26. jul 2021 | 20:01

    I posle svega -HRVATSKA. UVEK CE NACI NACIN ZA PONIZENJE. Da ne govorim o predivnim lepotama u Srbiji .za koje ovi-ovaki, nikada nisu culi, a kamoli videli. Da mi plate ,tamo nikada ne bih otisao A kamoli sa porodicom da letujem.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>