• 0
 ≫ 

Monti je projekat koji će zavladati svetom? Ulaganje u mobilne škole atraktivnije nego ikad

 ≫ 

Potreba za dodatnim mestima u školama u Beču stalno raste

  • 0
monti

Foto: David Bohmann

Mobilna škola "Monti" je fleksibilna, višekratno upotrebljiva, može da se proširuje i ispunjava zahteve modernog školskog objekta.

Nakon što se koristila dve godine na jednoj lokaciji u Beču, sada se premešta na drugo mesto.

Dobila je naziv po bečkoj ulici u kojoj je prvobitno bila smeštena. Na toj lokaciji je imala šest učionica, zbornicu, sanitarne prostorije, garderober, prostoriju za domara i prostor za skladištenje. Na novoj lokaciji, "Monti" škola će biti adaptirana za celodnevnu nastavu, pa će ubuduće takođe raspolagati kuhinjom i trpezarijom.

Na krovu objekta će biti instalirani fotonaponski sistemi. Predviđeno je da škola na novom mestu bude narednih pet godina, sa pet isturenih odeljenja jedne bečke osnovne škole gde postoji potreba za dodatnim mestima.

Nakon toga, mobilna škola može opet da se rasformira i postavi tamo gde je neophodna.

- Potreba za dodatnim mestima u školama u Beču stalno raste. Grad nastoji da na različite načine obezbedi ta mesta. Pored gradnje novih, sanacije i prošrenja postojećih školskih objekata, koriste se i alternativni oblici stvaranja adekvatog školskog prostora - izjavila je Andrea Tratnig, rukovodilac bečkog magistratskog odeljenja zaduženog za škole.

Projekat mobilne škole je razvilo preduzeće "WIP Wiener Infrastruktur Projekt GmbH", koje je deo koncerna Bečki holding, po nalogu grada odnosno magistratskog odeljenja zaduženog za škole.

Video: Oblikujmo budućnost: Kako su sve kompanije postale IT kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>