• 0
 ≫ 

Novi direktor, dobri rezultati, ali i oštre kritike: Radnici kivni zbog uslova, div sprovodi istragu

 ≫ 

Amazon je suočen sa nizom tužbi trenutnih i bivših radnika, koji su prijavili diskriminaciju na radnom mestu

  • 0
Amazon logo Foto: Shutterstock

Iz Sijetla (SAD), gde je sedište e-trgovca Amazon, stižu ne tako lepe vesti. Kompanija trenutno sprovodi istragu zbog, kako se navodi, "toksičnog ponašanja zaposlenih" unutar odeljenja za računarstvo u oblaku (klaud).

Kako objašnjava Blumberg, radi se o potezu koji prati internu peticiju radnika koji tvrde da se unutar firme vrši "sistematsko zlostavljanje".

Navodi se da se zauzima "negativan stav prema ženama i nedovoljno predstavljenim grupama".

Izvršni direktor Amazon Web Services-a, Adam Selipski, prošle nedelje je poslao mejl autorima peticije, prilikom čega je potvrdio da je gigant unajmio spoljnu kompaniju koja bi istražila sporni slučaj.

Amazon je takođe, objašnjava izvor, suočen sa nizom tužbi trenutnih i bivših radnika, koji su prijavili diskriminaciju na radnom mestu.

Selipski je putem e-poruke napisao sledeće: "Delim vašu strast prema osiguravanju inkluzivnosti i slobode od pristranosti u našoj radnoj sredini. Uveravam vas da smo mi posvećeni istim ciljevima, te smo počeli da istražujemo incidente i neprikladne prakse".

Peticiju je potpisalo nekoliko stotina zaposlenih koji tvrde da je proces istraživanja diskriminacije na radnim mestima unutar Amazona nepošten, piše Washington Post. "Amazonov sistem je napravljen tako da štiti firmu i status quo, a ne radnike koji pišu prigovore na uslove rada", navodi se.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>