• 0

Njihove kancelarije poznate su i kao "mesto za uživanje": Ali, nema povratka bez primljene vakcine

O gorućem pitanju oglasio se i Sundar Pičai, čelnik Gugla, rekavši u okviru bloga da će "svako ko dolazi na posao, na kampuse, morati da bude vakcinisan"

  • 0
Google zgrada

Foto: Shutterstock

Tehnološki gigant iz SAD, Gugl (Google), doneo je odluku da radnici mogu da se vrate na posao samo ako su vakcinisani protiv kovida-19.

Do skoro je vakcinacija više bila stvar ličnog izbora, odnosno kompanije su ostavljale prostor zaposlenima da sami odluče žele li da prime vakcinu protiv korone ili ne - ipak, kako se virus ne smiruje, a delta soj rapidno širi, očigledno je da neki divovi ne prepuštaju stvar slučaju.

Takva, nova politika posebno je zastupljena u velikim firmama, koje zapošljavaju na desetine hiljada radnika globalno. Aktuelna norma kreće od kampusa u Americi, kroz nekoliko narednih nedelja, a onda će biti primenjena i na svetskom planu - na 144.000 radnika.

Izdavačka kuća "Bloomsbury Publishing" takođe je izvestila u junu da će vakcinacija biti obavezna za njihove zaposlene, onda kada otvore svoje radne prostore.

O gorućem pitanju oglasio se i Sundar Pičai, čelnik Gugla, rekavši u okviru bloga da će "svako ko dolazi na posao, na kampuse, morati biti vakcinisan". Ono što se dodatno ističe, jeste da će politika, ipak, biti primenjena u skladu sa lokalnim uslovima i regulacijama.

vakcina, kovid 19

Foto: Freepik

Takođe, "neće biti primenjena sve dok vakcinacija ne bude šire rasprostranjena u određenoj regiji". Dodatno, Gugl će produžiti rok za potpuno vraćanje u kancelarije: od 1. septembra do 18. oktobra, usled širenja delta soja.

Pod određenim uslovima, ljudi se mogu prijaviti za rad na daljinu do kraja 2021. godine. S druge strane, ističe se da se svaki zaposleni u kompaniji može prijaviti i za rad od kuće - kao trajno rešenje. Gugl očekuje da će, vremenom, oko 60% radnika dolaziti na posao samo nekoliko dana u nedelji.

Procena je da će njih 20% raditi na novim lokacijama, a drugih 20% - na daljinu.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke