• 4
 ≫ 

"Severna Makedonija i Albanija već uvoze po 30 odsto struje. Mi nećemo da ulećemo u te makaze"

 ≫ 

Predsednik Srbije je u dvodnevnoj poseti Skoplju

  • 4
Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/AP

U Severnoj Makedoniji se održava veliki regionalni ekonomski forum, kojem prisustvuje i predsednik naše zemlje, Aleksandar Vučić.

On se danas, u moru tema i OPEN BALKANA, kao novog naziva za Mini Šengen, dotakao i teme struje, odnosno uvoza električne energije i zavisnosti od drugih država u tom domenu.

- Još malo nam treba, pa ćemo da uvozimo struju. Je li to hoćete, ljudi? Da bismo pričali narodu kako smo "zeleni", pa ćemo tu struju da plaćamo stotinama miliona evra, koje ćemo izvući iz svog džepa - rekao je predsednik i dodao:

"Severna Makedonija i Albanija već uvoze po 30 odsto električne energije. E zato hoće svi drugi da nas uvuku u te makaze, kako bismo mi svi zavisili od drugoga".

Kada je reč o kompaniji Rio Tinto, Vučić je rekao da je "vreme i da se narod iz Podrinja polako upoznaje sa tim šta je moguće da se uradi, šta nije, šta da očekuju dobro, a šta loše".

- Onda neka narod odluči, a ne da sluša odluke iz Beograda. Pustite ih da prvi put zarade mnogo više, nego vi u Beogradu. Reći ćemo im šta je loše, ali i šta su ogromne koristi - naveo je dalje.

Vučić je otkrio da je još jedna nemačka kompanija zainteresovana za poslovanje u Srbiji, gde planira da zaposli 300 ljudi. "Ta politika privlačenja investitora je politika koja vam donosi rast i stabilnost", dodao je.

- Uvek je najbolje uložen novac u fabrike, koje imaju obezbeđeno tržište - kaže predsednik Srbije, i dodaje da uskoro treba da se reši problem u Vranju. "Do 15. septembra idem u Vranje, do tada stiže rešenje za Vranjance", kaže.

Video: Vučić, Zaev i Rama: Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bot

    29. jul 2021 | 15:57

    Nego cemo sve reke u cevi,pobiti sav zivi svet,stoka nema da se napoji,narod nema sveze ribe,sela izumreti,zlatibor procvetati,migranti dobiti veca prava nego mi srbi,naplacivati pijacu vodu koju cete cevima unistiti. Ukratko.

  • Bara

    29. jul 2021 | 16:26

    Necu da uvozim struju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>