• 4

Država daje 120 miliona dinara za prevoznike da voze ljude u selima: Lakše do mini-busa

Realizacijom tog projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva

  • 4
mini bus, ilustracija

Foto: Unsplash

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 120 miliona dinara, a po prijavi predviđeni iznos je do sedam miliona.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za brigu o selu, ta Uredba usvojena je na jučerašnjoj sednici Vlade, a predviđa dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva koji će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište.

Realizacijom tog projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, sa ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života u ruralnim sredinama, bolje povezanosti i zadovoljenja potreba stanovništva administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.

Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije i ima pravo samo jedne prijave, za koju je iznos sredstava po prijavi do sedam miliona dinara.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    A jel ce da prevoze medvede, vukove,lisice, jazavce, tvorove u njima

  • Kazite samo

    Koja su to sela gde jos ima naroda?Mladji su otisli,stari su pomrli a oni koji su živi i nemaju gde da idu.Sad nam treba prevoz?

  • Brano

    Svaka cast! Bolje ikad nego nikad... Oslobodite poreza te vozace, omoguci te im nabavku vozila iz EU po povoljnijim cenama, naprvi te puteve , dovedite I’m striku i vodu i ponovo ce ozivjeti sela . Mali su to koraci napred, ali ipak su napred.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke