• 18

5 top vodećih firmi gde mogu ući samo vakcinisani: Ne mare mnogo ako izgube klijente ili radnike

Ove američke kompanije vas neće pustiti u svoje prostorije, ako nemate dokaz o vakcinaciji

  • 18
Vakcinisani radnik

Foto: Shutterstock

Preduzeća širom Sjedinjenih Država uvode nove politike - vezane za vakcine protiv kovida-19 - za svoje zaposlene, ali i dalje postoji "kritični deo jednačine" koji treba rešiti, a to su potrošači.

Taj izazov je izražen na mestima poput Njujorka, koji je posebno teško pogođen pandemijom, što je dovelo do rasprostranjenih gašenja preduzeća i radnih mesta.

Nisu sve kompanije, poput Fejsbuka ili Tvitera, stava da radnici trajno mogu da rade na daljinu, a naročito se žuri bankama da vrate osoblje. Međutim, to neće ići tako "glatko".

Takođe, više nije reč samo o zaposlenima, već i o klijentima. Ove američke firme vas neće pustiti u svoje prostorije, ako nemate dokaz o vakcinaciji.

Equinox je luksuzna kompanija iz oblasti fitnesa, koja je u ponedeljak obavestila zaposlene i klijente da im je potreban dokaz da su primili vakcinu protiv kovida-19, ako žele da uđu u zgradu. Naime, od njih će biti zatraženo da podele svoj status vakcinacije pre ulaska u sve klubove i kancelarije "Equinox New York City", ali tek početkom septembra.

SoulCycle, lanac koji pripada grupi Equinox, takođe će tražiti potvrdu o vakcinaciji od svih koji žele da treniraju, odnosno da pohađaju grupne treninge. Pre nego što je donela ovu odluku, kompanija se konsultovala sa stručnjacima iz oblasti infektologije.

Morgan Stanley, čuvena investiciona banka sa sedištem u Velikoj jabuci, zabranila je svom nevakcinisanom osoblju i klijentima da pristupe glavnoj zgradi. Svi radnici koji rade u zgradama gde je "velika koncentracija ljudi", kako se navodi, morali su da do 1. jula donesu potvrdu o svom statusu vakcinacije.

Povratak na posao

Foto: Shutterstock

CEO Džejms Gorman je, inače, oštar po pitanju povratka na posao: "Ako možeš u restoran u Njujorku, možeš da dođeš i u kancelariju. A tu si nam potreban/na".

Među 5 kompanija iz SAD koje su jasno istupile s ovakvim stavovima jeste i Broadway. Vlasnik 41 Broadway pozorišta u Njujorku, za koja se očekuje da će se otvoriti ove jeseni, zahtevaće od publike, zabavljača i ostalih radnika da se vakcinišu najkasnije do oktobra, ako žele da posete ovu instituciju. Publika će, takođe, biti u obavezi da nosi maske, osim kada konzumiraju hranu ili piće u - za to određenim zonama.

Union Square Hospitality Group koja upravlja restoranima i ivent (eng. event) biznisima u Njujorku, ali i u ostalim američkim gradovima, takođe traži dokaz o vakcinaciji protiv kovida-19 od zaposlenih i klijenata. Pravilo kreće da važi od 7. septembra. Zapravo, uopšte ih ne zanima da li će vas odvratiti od ideje da ih posetite.

- Ako zaista želite da budete nevakcinisani, onda večerajte na drugom mestu. I takođe, možete raditi na drugom mestu - rekao je izvršni direktor kompanije, Deni Mejer, za CNN.

Video: Postoje tri kategorije upravnika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anti....

    6. avgust 2021 | 06:00

    Pa što vredi što su vakcinisani! U Izraelu u ovom talasu najviše zaraženi vakcinisani!!! Onda vakseri šta o tome kažete? Mislite da antivakseri nemaju čime da razmišljaju, ili je obrnuto? Nema nama sreće sa vama!!!

  • ja

    5. avgust 2021 | 23:01

    Antivaksinasi, ne ulazi vam u glavu, polako ce te biti gradjani drugog reda!! Juuuuuupiiiiiii!!!

  • Ljubiša

    6. avgust 2021 | 09:17

    Korona će potrajati i sad to svi znamo. Kad počne svetska ekonomija počne da doživljava krah, svi ćete vi morati da se vakcinišete, jer ni jedna država neće sebi dozvoliti da zbog budala bankrotira. Tada ćete, ili biti gradjani bez bilokakvih prava, ili ćete na vakcinisanje, neće biti više "Ugrožena su mi ljudska prava", a to da ćete na ulice, to okačite mačku o rep, i tešite se.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>