• 2

Holivudski glumac neće nazad na posao ako svi nisu vakcinisani: Gigant uveo nove mere

Oglasio se Šon Pen i poslao jasnu poruku

  • 2
Sean Penn, Šon Pen

Foto: Tanjug/AP

Kompanija Netflix planira da uvede normu o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19, koja bi se odnosila na celu ekipu: glumce i osoblje.

Dakle, ako žele da rade za Netflix, moraju da budu vakcinisani. Zapravo, ovo nije izuzetak, već mnoge američke firme imaju slične/iste stavove, posebno imajući u vidu da se korona i njeni sojevi i dalje šire svetom.

Prema pisanju BBC, striming gigant za gledanje filmova i serija zahtevaće od onih koji pripadaju takozvanoj zoni A ("zone A") da prime vakcinu protiv kovida-19.

Ova mera se odnosi na SAD, a kako se piše, vrlo moguće i na Ujedinjeno Kraljevstvo. Gugl je takođe obavestio zaposlene da moraju biti vakcinisani, ako planiraju povratak na posao.

Ta politika počeće da važi najpre za Guglove kampuse, a onda će biti primenjena globalno, na 144.000 radnika kompanije. Netflix je doneo pomenutu odluku nakon novih standarda oko kojih su se saglasili holivudske zajednice i studiji. Takođe, na to ih je podstakla nova obaveza nošenja maski i unutra, čak i ako ste vakcinisani.

Oglasio se i glumac Šon Pen.

On se zalaže za to da se norma odnosi bukvalno na sve koji rade za američku striming kompaniju, a ne samo na zonu A. Štaviše, kaže da se neće vratiti na posao, na snimanje drame Gaslit, ako svi ne budu vakcinisani.

Video: Oblikujmo budućnost: Kako su sve kompanije postale IT kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>