• 1

Kultni američki medij otpustio 3 nevakcinisana radnika: "Nema tolerancije po tom pitanju"

Većina kancelarija CNN -a ponovo je otvorena na dobrovoljnoj osnovi

  • 1
Vakcinisani radnik Foto: Shutterstock

Mesecima unazad, otkako je u upotrebu ušla vakcina protiv kovida-19, govori se o tome kako će izgledati svet posle pandemije, ali i sama implementacija vakcina: ko ima prednost, postoje li sektori čije osoblje mora biti vakcinisano, da li je obavezna vakcinacija diskriminišuća i tome slično.

Nedavno smo pisali o tome da neke vodeće firme u SAD od skoro ne puštaju u svoje prostorije ni radnike ni klijente koji nisu vakcinisani, a sada je odjeknula i vest da je CNN otpustio troje zaposlenih koji su došli na posao bez potvrde o vakcinaciji protiv kovida.

Vest je potvrdio i Džef Zaker, predsedavajući za vesti i sport "WarnerMedia", i dodao: "Neka bude jasno, imamo nultu toleranciju po ovom pitanju".

Podsetio je osoblje ove novinske kuće da su vakcine obavezne za zaposlene u kancelarijama ili na terenu kada se sastanu sa drugim zaposlenima, preneo je Associated Press (AP), koji je dobio dopis. Bivši radnici nisu identifikovani i ostaje nepoznato na kojim su pozicijama radili.

Većina kancelarija CNN -a ponovo je otvorena na dobrovoljnoj osnovi, a Zaker je rekao da se oko trećine radnika iz informativnih službi vratilo na posao, navodi AP. Takođe, kaže da će maske biti potrebne u kancelarijama kompanije u Atlanti, Vašingtonu i Los Anđelesu, onda kada zaposleni ne jedu i ne piju.

CNN je planirao da vrati osoblje na radna mesta 7. septembra, ali sada menja datum do sredine oktobra, rekao je Zaker. "Mislim da je pošteno reći da svi osećamo mešavinu iščekivanja, anksioznosti, frustracije, zbunjenosti i ogorčenosti... Razumem", naveo je u belešci.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Peric

    9. avgust 2021 | 13:01

    Nacizam pocinje da pokazuje svoje lice. Sledeci korak su koncentracioni logori za nevakcinisane, pa zatim gasne komore

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>