• 2
 ≫ 

Oni su dobili kuće i sele se u sela Pirota, Nove Crnje, Bačke Palanke, Lučana...

 ≫ 

Porodice, njih 12 i dvoje poljoprivrednika koji su danas potpisali ugovore odseliće se u kuće koje se nalaze u selima Pirota, Nove Crnje, Bača, Bačke Palanke, Lučana, Vladičinog Hana, Kikinde, Pećinaca i Trstenika

  • 2
Etno selo Sirogojno

Foto: Shutterstock

Prvih 14 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća, sa okućnicama, potpisano je danas u Palati Srbija.

Ugovore su, na osnovu javnog konkursa raspisanog krajem juna, potpisali ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, porodice i poljoprivrednici koji su dobili sredstva za kuće, i predstavnici opština u kojima se nalaze kuće u kojima će ove porodice živeti.

Resorni ministar Krkobabić je ocenio da je ovo veliki dan za Srbiju.

Najavio je da će se porodicama koje se odluče da odu na selo pomoći - ne samo nabavkom krova nad glavom, već i podsticajima za obezbeđivanje sredstava za život.

Zamenik predsednika komisije za ocenu i kontrolu realizacije ovog projekta, agroekonomista Milan Prostran, naveo je da je ova akcija komplementarna sa onim što, inače, čini Evropa, a to je pomoć mladim poljoprivrednicima.

Porodice, njih 12 i dvoje poljoprivrednika koji su danas potpisali ugovore odseliće se u kuće koje se nalaze u selima Pirota, Nove Crnje, Bača, Bačke Palanke, Lučana, Vladičinog Hana, Kikinde, Pećinaca i Trstenika.

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    10. avgust 2021 | 17:46

    Ljudi delite kuće u kursumliskoj opštini pogotovo prema granici sa kosovom to je jedini način da sačuvamo ovu teritoriju od siptara

  • slađa

    11. avgust 2021 | 13:24

    Ministra u Vladi Republike Srbije, Milana Krkobabića i ceo njegov stručni tim, nominovati za Nobelovu nagradu za mir. Značaj projekta na kome je radio, uspeh u realizaciji, humanost, vizija, koju sam i ja od prvog dana delila oko čitave priče oživljavanja sela u Srbiji, prevazilaze nacionalni značaj. Taj projekat je bukvalno projekat spasa Srbije, njenog naroda, zdrave životne sredine, samoodrživosti porodice, malih zajednica, modernizacije koja služi čoveku, a ne pokorava ga. Humaost, tradicija, zdrava hrana, običaji, povezivanje kroz zadrugarstvo, očuvanje izvorišta života, vraćanje kulturnih sadržaja u male sredine, turizam itd. Ja sam jedino to sve htela da povežem i sa železničkim saobraćajem koji je ekološki i može da prevozi ljude i robu i na udaljene destinacije. U svakom slučaju, Milan Krkobabić je sa svojim stručnim timom i akademicima iz SANU napravio univerzalni patent za održivu budućnost. Srećno mladim porodicama koje su odlučile da je to prava stvar i najbolji izbor. To je Sveti gral.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>