• 5

Porodica je sve prodala i kupila bitkoin kad je koštao 900 $: Sad čuvaju blago na četiri kontinenta

Da li je njegov princip dobar i za druge kripto-valute

  • 5
kriptovalute Foto: Pixabay

Didi Tajhitu, njegova supruga i troje dece stavili su svu svoju imovinu na kocku kako bi otkupili bitkoin kada se trgovao po ceni od oko 900 dolara. Petočlana holandska porodica danas čuva većinu svog kripto bogatstva u tajnim trezorima na četiri različita kontinenta.

„Hladni novčanici“ su inače sve popularniji način skladištenja kripto kovanica u cilju zaštite od krađe.

- Sakrio sam hardverske novčanike u nekoliko zemalja tako da nikada ne moram da letim daleko ako moram da pristupim "hladnom novčaniku" da bih iskočio sa tržišta - objasnio je Tajhitu.

On ima dva takva skrovišta u Evropi, još dva u Aziji, jedno u Južnoj Americi i šesto u Australiji.

Ne govorimo o zakopanom blagu - ništa nije pod zemljom ili na ostrvu, ali su njihove kripto kovanice skrivene na različite načine i na različitim lokacijama, od toga što su krili blago po stanovima i kućama koje su iznajmljivali, ili po kućama svojih prijatelja, do raznih onlajn platformi.

Kako je najbolje čuvati kripto?

Postoji mnogo načina za skladištenje kripto kovanica. Onlajn berze, poput Koinbejz ili Pejpala čuvaju tokene za korisnike, dok se oni koji su više upućeni u tehnologiju mogu odlučiti za posrednike ili za nove hardvere koji su postali popularni pod nazivom hladni trezori, ili hladni novčanici.

Uređaji mogu da budu veličine diska ili USB-a i nude poseban način za zaštitu kripto žetona. Cilj je da "čuvanje bitkoina postane mejnstrim“.

Ljudi koji odluče da drže svoju kriptovalutu mogu je čuvati „vruću“, „hladnu“ ili neku kombinaciju ova dva. Vrući novčanik je povezan sa internetom i omogućava vlasnicima relativno lak pristup njihovim kovanicama kako bi mogli pristupiti i potrošiti svoju kriptovalutu. Kompromis za ovu pogodnost je potencijalna izloženost hakerima.

„Hladno skladište se često odnosi na kriptovalute koje su premeštene u novčanike čiji se privatni ključevi-lozinke koje omogućavaju premeštanje kripto iz novčanika ne čuvaju na računarima povezanim na internet, tako da hakeri ne mogu da upadnu u računar i ukradu privatne ključeve “, rekao je Filip Gradvel, glavni ekonomista kompanije koja se bavi blokčejn podacima.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Didi Taihuttu (@diditaihuttu)

Nedavni izveštaj pokazao je da je 11,8 miliona bitkoina u rukama dugoročnih investitora, 3,7 miliona je izgubljeno, još 3,2 miliona kruži među trgovcima, a preostala 2,4 miliona tek treba da se iskopa.

„Možemo da pogodimo koji novčanici su tvz "hladni" - imaju posebno ponašanje, poput primanja velikih količina kriptovaluta iz jednog izvora i ne šalju ih dugo dok se ne isprazne u jednom potezu" rekao je Gradvel.

U slučaju porodice Tajhitu, 26% Didijevih kriptovaluta je „vruće“. On ovu kripto zalihu naziva svojim „rizičnim kapitalom“. Kristi kripto kovanice za dnevno trgovanje i potencijalno nesigurne opklade, na primer kada je prodao svoj dogecoin za živ profit, a zatim ga otkupio kada je cena pala.

Ostalih 74% njegovog kripto portfelja nalazi se u "hladnjačama". Ovi hladni hardverski novčanici, koji su rasprostranjeni po celom svetu, uključuju bitkoin, ethereum i neki litekoin. Porodica je odbila da kaže koliko ima u kriptovalutama.

I dok Tajhitu tvrdi da je lako "nadopuniti" adrese njegovih novčanika svežim kripto-novčićima, njihovo preuzimanje je druga priča. Povlačenje njegove hladne kripto datoteke zahteva fizički let do mnogih njegovih skrovišta.

Tajhitu sada pokušava da postavi kripto hladni novčanik na svaki kontinent kako bi lakše pristupio njegovom vlasništvu.

Video: Palma pitao Malog: Šta je bitkoin?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    12. avgust 2021 | 19:15

    Taština i sueta. Belosvetski ološ gura kripto valute kao meru novih vrednosti. Ništa nije slučajno sve ima svoju pozadinu sa neizbežnim posledicama koje ne donose ništa dobro za čovečastvo i pojedinca. Lakomisleni čitajte malo i među redovima.

  • Realno

    13. avgust 2021 | 09:38

    Ne znam ko gura ali znam da kupih 2 stana i jos mi ostade tih virtuelnih za 10g kazu porasce a i da padnu... 2 stana rodjaci , iz nicega.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>