• 0

Broker dobio otkaz i tužio firmu za milione. Ili je bar tako mislio...

Čekao je ishod svoje tužbe, ali je kasno shvatio da je prevaren

  • 0
Berza, pad berze, korona virus Foto: Shutterstock

Otpušten 2014. godine broker je bio nestrpljiv da uzvrati zbog nezakonitog otkaza. Godinama kasnije, Brus Rid, još nije bio nijedan dan na sudu. Njegov advokat je prvo rekao da je datum ročišta u Njujorku pomeren jer je greškom zakazan za jevrejski praznik. Nekoliko meseci kasnije, nedostatak napretka pripisan je sporu oko dokaza. Zatim je advokat tvrdio da je započeo razgovore o nagodbi.

Ništa od toga nije bilo tačno. Rid je u februaru 2020. konačno saznao da advokat Majkl Mui nikada nije podneo tužbu.

"A šteta je već bila napravljena", rekao je Rid u tužbi protiv Muija i advokatske firme u kojoj radi, njujorškog S&S. Rid više nema pravo na potraživanja koja je mogao da podnese protiv svog bivšeg poslodavca.

Advokat je priznao svoje nedolično ponašanje u državnom disciplinskom postupku, i sledi mu suspenzija.

Disciplinska komisija uzela je u obzir Muijevu „anksioznost i stres“ u vreme njegovih postupaka i „iskreno kajanje zbog svojih neetičnih izbora“.

Kolege advokati komentarišu da je šestomesečna suspenzija "neverovatno mala kazna" za advokata koji je lagao svog klijenta u meri u kojoj je Mui to učinio.

Rid se pridružio kompaniji ICAP 2007. godine, tvrdi da je nezakonito otpušten u oktobru 2014. jer je sarađivao sa Ministarstvom pravde i Komisijom za trgovinu fjučersima.

Navodi da je u svom odeljenju u poslednjih pet godina u ICAP -u zarađivao u proseku 2,2 miliona dolara. Kaže da je dobio novi posao, ali da mu je u periodu od 2015. do 2018. u proseku isplaćivano samo 742.000 dolara godišnje. On veruje da je njegova šteta u smislu izgubljenog prihoda od njegovog protivpravnog otkaza iznosila oko 8 miliona dolara sa kamatama.

Mui je rekao Ridu da je slučaj bio pred sudijom Vrhovnog suda Menhetnana. Nepostojanje tužbe otkriveno je kada je Ridov prijatelj advokat zatražio informacije o statusu slučaja od sudijskog službenika.

Za Rida još postoji šansa da se nagodi sa bivšim poslodavcem, mada firma za koju je nekada radio više ne postoji u istom obliku. Osnivač ICAP -a prodao je deo poslovanja današnjoj TP ICAP grupi 2016, a drugi deo 2018.

Video: Premijerka Srbije posetila njujoršku berzu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>