• 6
 ≫ 

Dogodine Beograd će u potpunosti biti gasifikovan: Šta je sa onima koji imaju nelegalan objekat?

 ≫ 

Rata 20 evra mesečno

  • 6
Radovi na Gasovodu Foto: Tanjug/Siniša Kupinović

Generalni direktor JP "Srbijagas" Dušan Bajatović izjavio je da će do kraja 2022. godine Beograd u potpunosti biti gasifikovan, dok će za gasifikaciju cele Srbije biti potrebno pet do sedam godina.

"Nešto možda nećemo raditi klasičnom gasifikacijom, možda je lakše trejlerima, to su kamioni što voze gas pa tamo puniti boce, da ne idemo baš skroz u ruralna područja jer je to veoma skupo i slabo isplativo", rekao je Bajatović gostujući na televiziji Tanjug.

Bajatović ističe da će u narednih godinu dana, zahvaljujući ubrzanom procesu gasifikacije koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sve toplane u Srbiji moći da pređu na gas.

"To nije mala stvar", istakao je Bajatović i dodao da su u Beogradu sve toplane, osim jedne, priključene na gas.

Naveo je da će zakonom biti omogućeno da oni koji imaju nelegalne objekte, a prijavili su se za legalizaciju, uz pisane dokaze da nisu na velikim infrastrukturnim objektima moći da zahtevaju priključke za gas.

Istakao je da će gasni priključak koštati 780 evra sa PDV-om u dinarskoj protivvrednosti na tri godine što je, dodao je, oko 20 evra mesečna rata.

Bajatović je, između ostalog, rekao da je plan da do kraja godine, ako bude bilo moguće, u Srbiji bude 30,35 hiljada priključenih na gas čime će, dodao je, ukupan broj potrošača biti povećan za oko deset odsto.

Video: Trči, Bajatoviću! Vučić naredio da direktor Srbija Gasa dotrči da bi ga preslišao oko cene gasovoda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    14. avgust 2021 | 08:06

    prvo.. da bi se grejali na gas kuce moraju biti blindirane tj. dobra fasada sa izolacijom, izolacija krova, dobra stolarija i sa svim time opet je za nas dzep skupo grejanje na gas ..... da imate normalnu temperaturu bez pa skoro 30 000 mesecno nema grejanja i to za kuce do 150m2....a da dovedete plin do kuce, i jos ponesto nemoze bez 2000-2500 evra.... sto je preskupo i dalje

  • Cika Velja

    14. avgust 2021 | 09:48

    Beograd je vec pod gasom u 9o% slucajeva...ako ne verujete,neka duvaju!!!

  • DDF

    14. avgust 2021 | 10:21

    Gas pre kanalizacije..😁😁😁

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>