• 32

Od septembra još jedna stavka na računu za Infostan: Šta to znači za Beograđane?

Novi cenovnik usvojen je nedavno na nadzornom odboru "Gradske čistoće"

  • 32
infostan racuni, troskovi, poskupljenje Foto: Shutterstock, Telegraf

Na računima koje Beograđanima šalje "Infostan", od septembra će se naći nova stavka - naknada za odlaganje i tretman otpada, koju sprovodi privatni partner "Beo čista energija".

Ipak, korisnicima se ukupan iznos komunalija za smeće neće izmeniti, barem zasad, već će se preraspodela sredstva realizovati samo između JKP "Gradske čistoće" i "Beo čiste energije", pišu Novosti.

Dosadašnja cena od 6,60 dinara po kvadratu domaćinstva, koju sada plaćaju sugrađani, na računima će se razdeliti na način da 5,61 po kvadratu stoji na odeljku za "Čistoću" i ostatak od 0,99 do 6,60 po kvadratu će stajati za "Beo čistu energiju".

Novi cenovnik usvojen je nedavno na nadzornom odboru "Gradske čistoće".

- Do sada smo mi obavljali celokupnu uslugu. Otkako je 2. avgusta "Beo čista energija" preuzela novu deponiju, mi ćemo biti operater za sakupljanje i odnošenje smeća, dok će oni raditi tretman i odlaganje. Za građane cena ostaje ista, ali će se sredstva koja smo dosad uzimali, deo njih, prosleđivati privatnom partneru - navode u "Čistoći".

Ipak, kako je ranije bilo najavljeno izmenama odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, koje stupaju na snagu od oktobra, naplaćivaće se i nova stavka - za tretman kabastog otpada.

otpad, smeće Foto: Freepik

- Kad u oktobru ili novembru "Čistoća" dobije dozvolu za tretman kabastog otpada i zbrinjavanje posebnih fragmenata iz komunalnog, ova usluga će se dodatno naplaćivati. Zasad cenovnik nije određen - rekli su ranije nadležni.

Kako se navodi u izmenama odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, posebni fragmenti iz komunalnog otpada koji se, zbog svog sastava ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada su: otpad od elektronskih proizvoda, klima-uređaja, istrošenih baterija, otpadnih ulja, boja, lakova, guma.

Video: CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXXL

    16. avgust 2021 | 16:08

    Koga ste sad uhlebili?

  • hogar

    16. avgust 2021 | 16:20

    narodu je vise preko glave izmisljenih troskova.... nece moci...... dosta je bilo....

  • XY

    16. avgust 2021 | 16:46

    Pa dokle ce te da derete ovaj narod, za minimalac koji radim ne mogu da podmirim troskove Državne, kako koja vlast dolazi tako izmisljaju i troskove, placamo PDV, akcize na struju, javni TV, a placam kablovsku, u narmalnim Državama platis, ono sto potrosis, cekam samo naplatu ovog smrdljivog vazduha

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>