• 14

Vujović: Očekujem da deponija u Vinči u što kraćem roku bude zatvorena i sanirana

Ministarka je insistirala da predstavnici Grada Beograda i kompanije "Beo čista energija" hitno održe sastanak gradskog štaba za vanredne situacije * Sastanak je zakazan za sutra

 • 14
Deponija u Vinči, Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine

Foto: Pres služba Ministarstva zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas sa predstavnicima Grada Beograda i kompanije „Beo čista energija“, povodom požara koji je nedavno izbio na staroj deponiji u Vinči, saopštilo je ovo ministarstvo.

Vujović je, na sastanku kojem su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević i predstavnici kompanije „Beo čista energija“, tražila od nadležnih da izađu sa konkretnim predlogom i rokom za rešavanje ovog velikog problema Beograđana.

Ministarka je insistirala da predstavnici Grada Beograda i kompanije „Beo čista energija“ hitno održe sastanak gradskog štaba za vanredne situacije. Sastanak je zakazan za sutra, a predviđeno je da se nakon sastanka donese odluka o narednim koracima, kao i na koji način će biti sprečeni novi eventualni požari. Sastanku će prisustvovati i predstavnik Ministarstva zaštite životne sredine.

Ona je dodala da je kompanija „Beo čista energija“ dobila sve potrebne privremene dozvole za odlaganje komunalnog, građevinskog i inertnog otpada na novoj parceli, gde je smeštena sanitarna deponija, ističući da očekuje da će stara deponija biti zatvorena u što kraćem roku.

- Ova deponija je jedan od najvećih ekoloških problema u Beogradu i na rešavanju ovog problema se radi intenzivno. Životna sredina se tiče svih nas i zato će ministarstvo koje vodim još bliže sarađivati sa nadležnima i pratiti procese koji predstoje, kako bi se rešio ovaj višedecenijski problem Beograđana – rekla je Vujović.

Vujović je podsetila da su, po izbijanju požara, zbog obima akcidentne situacije, inspektori za zaštitu životne sredine izašli na teren zajedno sa gradskom komunalnom inspekcijom koja je nadležna za deponiju u Vinči.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Filip

  Ocekujem da ministri u vladi bar znaju da citaju

  5
  0

  Podelite komentar

 • Don

  Ministarka nepismena kafe kuvarica, ti sreco umesto sto si pumpala usne mogla si da naucis da citas...

  19
  0

  Podelite komentar

 • Sve ludo

  A ja da te ne vidim.

  10
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke