U zemlji punoj Srba maltene sve poskupelo: Od avio-karata do kafe i kirije

Cena mini potrošačke korpe, koja predstavlja kupovinu za nedeljne potrebe, porasla je za 6,1 odsto

Komentari

 • dragan

  Srbija najskuplja od svih a najmanje plate

  1
  0

  Podelite komentar

 • Ivan

  Sta kukate kolike plate imate a jeftiniji ste mnogo nego mi u Srbiji...

  3
  1

  Podelite komentar

 • Mujo

  Ha, ha.....ne putujem avionom, prodao sam auto, gorivo ne kupujem.......bas me briga, a za kafenisanje imam. Odlicna je kafa u Becu.

  3
  0

  Podelite komentar

 • Dalibor

  A u Srbiju gde isto zive srbi od 50-100 posto to nije inflacija

  3
  1

  Podelite komentar

 • Cc

  Tamo i kad poslupi ne osetis kad ti je plata 1200 evra minimalna

  1
  3

  Podelite komentar

  • 😎

   @Cc

   Ti očigledno nisi mrdnuo/la dalje od tvog sela inače bi znao/la da je Beču sa 1200€ možeš živeti taman kao ovde u Srbiji sa 30.000 dinara.

   3
   1

   Podelite komentar

  • Xy

   @Cc

   Idi tamo i živi od plate 1200. Znam mladi bračni par (familija), suprug supruga i troje male dece školskog uzrasta. On radi normalno jedan posao pre podne, ona takođe, ali pre toga posla ona čisti jednu privatnu ordinaciju već u 4 sata ujutru. Odveze decu u školu. Posle posla ide po njih, kuću kuva pere, pegla i sve ostale poslove. Kad to završi ide opet nešto na crno da radi. Taj posao na crno je takav da može da ga odradi ili ona ili on. Drugo ostaje sa decom da radi domaći. Sakupe se iza 22h. I tako svaki dan. Vikendom ide kod nekih baba i deda da im spremi stan ili pegla veš. Ovo je život većine naših ljudi u Austrija. A od tih tvojih 1200 evra ne mogu preživeti. Da li si ti spremna na takav rad i život? Ako jesi šta čekaš? Vi mislite da se u Beču radi osam sati i živi na visokoj nozi. Tamo na visokoj nozi žive oni se visokim obrazovanjem i to oni sa visokim znanjem. Ni visoko obrazovanje ti nije garancija, već samo sposobnost, a takvi i ovde žive na visokoj nozi.

   5
   0

   Podelite komentar

Google preporuke