• 0

Bivši radnici razradili šemu za ilegalno trgovanje akcijama, pa ojadili Netflix za milione

Komisija za hartije od vrednosti kaže da je grupa koristila "šifrovane aplikacije za razmenu poruka", te da su tako zaradili čak 3,1 milion dolara za tri godine

  • 0
netflix

Foto: Shutterstock

Tri bivša inženjera Netfliksa (Netflix) i dva njihova saradnika optuženi su za ilegalnu zaradu od više od 3 miliona dolara u dugotrajnoj internoj trgovinskoj šemi, saopštila je Komisija za hartije od vrednosti (SEC).

U pritužbi se navodi da je osoba koja je u centru ove šeme, Sung Mo Jun, "trgovala nejavnim informacijama o rastu pretplatničke baze u okviru platforme", i dok je bio zaposlen u kompaniji i nakon što je napustio 2017. godine.

Sung Mo Jun je, navodno, "uvukao" još dvoje zaposlenih u Netfliksu, piše CNN, i dodaje da su svi delili informacije sa bratom Sung Mo Juna i bliskim prijateljem, koji su podatke koristili kako bi trgovali akcijama unapred - odnosno pre objavljivanja izveštaja o zaradi Netfilksa.

SEC kaže da je grupa koristila "šifrovane aplikacije za razmenu poruka", te da su tako zaradili čak 3,1 milion dolara za tri godine. Portparol Netfliksa je odbio da komentariše ove navode.

Sung Mo Jun i drugi navedeni u žalbi "nisu mogli biti odmah dostupni za komentar", takođe navodi američki medij. Iz SEC-a kažu da Netfliks svoje pretplatničke brojeve tretira kao poverljive informacije, a zaposlenima je zabranjeno da trguju hartijama od vrednosti kompanije, na osnovu tih informacija.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>