• 16
 ≫ 

Vučić obišao radove na deonici Golubac-Donji Milanovac: "Do juna gotova cela Dunavska magistrala"

 ≫ 

Moramo da sredimo sve što treba, da sredimo plaže, biciklističku stazu. Sramota je kakve smo puteve imali, nisu bili obnavljani 50 godina - rekao je predsednik Srbije i najavio podizanje novog hotela

  • 16

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na rehabilitaciji deonice Golubac - Donji Milanovac na državnom putu IB reda broj 34.

- Moramo da sredimo sve što treba, da sredimo plaže, biciklističku stazu. Sramota je kakve smo puteve imali, nisu bili obnavljani 50 godina - rekao je predsednik Srbije i najavio podizanje novog hotela.

- To će da podigne ceo Donji Milanovac, ceo ovaj kraj - dodao je.

Rekao je da bi trebalo urediti još deo puta Požarevac - Kučevo i da će to biti sjajna i nova Srbija posle.

- Težak sam sastanak sam imao sinoć sa Ministarstvom finansija, mnogo radimo, mnogo ulažemo, mnogo novca se troši na puteve, ali smo mnogo i uradili. Moramo i da nastavimo ovim tempom - rekao je Vučić.

Najavio je da će kompletna Dunavska magistrala biti obnovljna do kraja juna naredne godine.

Vučić je, po obilasku deonice puta Golubac - Donji Milanovac rekao da je veoma zadovoljan onim što je video, vredne ljude, neimare koji na tom putu rade, a koji su ne samo iz Braničevskog i Borskog okruga, već iz cele Srbije.

- Mnogo radimo i gradimo i do juna ćemo da završimo celu Dunavsku magistarlu, biće nov i perfektan put, na ponosn svim građanima, a posebno važan za istok zemlje - rekao je Vučić.

Ostaje zatim, dodaje, da se obezbedi i druga infrastruktura i sadržaji, marina, pristani, biciklistička staza…

Preneo je da postoji ideja koja bi turizmu mnogo donela, da se izgradi stakleni most, na mestu gde je Dunav najuži, u Kazanu, na visini od 310 metara, koji bi spojio srpsku i rumunsku obalu.

Za to, kaže, sada nema novca, ali u perspektivi se možda u razgovoru sa rumusnkom stranom dođe do dogovora o tom projektu.

- To je za one koji vole adrenalinska iskušenja, oni bi skupo to platili. Ali, kada imali para, ne ove godine , ali ni do pola sledeće, onda ćemo da vidimo sa rumunskom stranom, da uradimo takav most iznad Dunava, to bi bila fantastična atrakcija - rekao je Vučić.

Pre toga, predsednik je posetio manastir Tumane, kod Golupca.

Tom prilikom istakao je da je obaveza predstavnika države da obezbede bolje puteve, urede komunalnu infrastrukturu i tako olakšaju dolazak ljudi u tu svetinju iz svih krajeva Srbije, ali i Crne Gore i Republike Srpske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NIKOLA

    21. avgust 2021 | 12:48

    G.dine Vucicu. Zasto se nista ne gradi na novoj autonuskoj stanici NBG, kao i zavrsetak "nove" zeleznicke stanice PROKOP"?SRDACAN pozdrav, Nikola🤡🤑😠 !

  • Jug

    21. avgust 2021 | 13:10

    Dođi u ovaj Niš i ostani da ga srede, sinoć sam pola grada prošao da nađem kantu za otpatke, trenutno najprljaviji grad u Srbiji.

  • SD

    21. avgust 2021 | 14:42

    U Smederevu haos.Loši putevi.Dođite da obiđete ove vaše iz stranke.Ništa ne rade

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>