• 0

"Ako Ukrajina ne želi gas, Rusija može i bez nje": Opet oštre reči pred oštru zimu

"Ako Ukrajina ne želi da propušta naš gas preko svoje teritorije, u šta sumnjam, onda verovatno možemo i bez nje"

  • 0
Radovi na Gasovodu Foto: Tanjug/Siniša Kupinović

Direktor odeljenja za ekonomsku saradnju ruskog Ministarstva spoljnih poslova Dmitrij Biričevski izjavio je da, ako Ukrajina ne želi tranzit ruskog gasa, Rusija će se snaći i bez nje, ali da o tome još nema govora.

Biričevski je za Sputnjik rekao da će Rusija moći da ispunjava sve svoje obaveze (o isporukama gasa u Evropu), ali da to ne znači da odustaje od tranzita kroz Ukrajinu.

"Ako Ukrajina ne želi da propušta naš gas preko svoje teritorije, u šta sumnjam, onda verovatno možemo i bez nje. Ali, koliko ja znam, o tome još nema govora“, rekao je ruski diplomata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je prošle nedelje da je Rusija spremna da vrši tranzit gasa preko Ukrajine posle 2024. godine, a da će obim i vremenski okviri ugovora zavisiti od potreba Evropske unije.

Ranije je direktor "Gasproma“ Aleksej Miler izjavio da je ta kompanija spremna da nastavi tranzit gasa kroz Ukrajinu posle 2024. godine polazeći od ekonomske izvodljivosti i tehničkog stanja ukrajinskog gasnog transportnog sistema.

Video: Trči, Bajatoviću! Vučić naredio da direktor Srbija Gasa dotrči da bi ga preslišao oko cene gasovoda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>