• 10
 ≫ 

"Zaboravite Sen Trope ili Monako": Pišu o Boki kao o novoj "it" destinaciji za luks jahte

 ≫ 

"Naglasak je na luksuznim jahtama. Ovo je zgodna alternativa za usidrenje na Jadranu, otkako je Italija povećala taksu za vez", navode Amerikanci

  • 10
Baošići, Boka Kotorska, Crna Gora Foto: Printskrin/Youtube/Teram Fazon N

"Boka Kotorska bi mogla biti fjord. Voda je stisnuta u pukotinu između strmih planina, čija je površina išarana ostrvima, a ivice okružene šarmantnim srednjovekovnim selima. Nazovite je Boka, kako to rade lokalci", ovim rečenicama počinje članak na sajtu Yahoo.com.

- To je čudno i upečatljivo - kaže Edvard Granvil, koji upravlja luksuznom turističkom firmom "Red Savannah" i posećuje Boku Kotorsku skoro 20 godina. "Čiste planine padaju pravo u duboko plavo more, pa je ono kao planinsko nebo", dodaje.

Ovo uzbudljivo okruženje nije u Skandinaviji, pa čak ni u Švajcarskoj, piše dalje Yahoo. "Nalazi se na jadranskoj obali, a "zvezda" je Crne Gore, male zemlje veličine Konektikata, koja se poslednjih godina pojavila kao nova "it" destinacija u Mediteranu. Zaboravite Sen Trope ili Monako; ovo je mesto gde pametne superjahte borave ovog septembra."

Kako navodi brokerka Paola Skalabrino, "crnogorski novčani preobražaj vođen je jahtama".

Duž obale, dugačke oko 290 kilometara, ima dosta lepih prirodnih luka, a najbolji način da ih vidite je iz vode. Uslovi, takođe, čine plovidbu poželjnijom, dodaje se u tekstu. Septembar se navodi kao idealan mesec za lakše jesenje popodnevne izlete kada su vetrovi slabiji.

Kroz tekst se dalje pominju bogataši kao što su Bernar Arno iz Francuske i Oleg Deripaska iz Rusije, kao i Porto Montenegro, odnosno Luštica i Portonovi. "Naglasak je na luksuznim jahtama. Ovo je zgodna alternativa za usidrenje na Jadranu, otkako je Italija povećala taksu za vez".

Video: Milijarder ispisao istoriju: Ovo je iskustvo života. Unity 22 bezbedno sleteo na zemlju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DM

    28. avgust 2021 | 20:23

    Boka ima DUSU. Idem tamo 30 godina, bio sam na raznim mestima ali najlepsi osecaj u Boki.

  • Zeljko

    28. avgust 2021 | 17:59

    pa sad, ako su bogati, to ne znaci da su blesavi pa da idu u crnugoru

  • steva

    28. avgust 2021 | 20:33

    Mene interesuje sta tacno znaci "it" destinacija? XD

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>