• 0
 ≫ 

"Možete biti uspešni sa bilo kog mesta": Kako je najbolji direktor 2020. prihvatio rad od kuće?

 ≫ 

Mnoge druge velike korporacije koje su ove jeseni planirale da ubrzaju planove za povratak na posao - odložile su takve napore, zbog pojačanog širenja delta soja u SAD

  • 0
Marc Benioff, Salesforce Foto: Profimedia

Izvršni direktor Salesforce-a Mark Beniof rekao je nedavno kako su neki korporativni rukovodioci bili iznenađeni željom zaposlenih da nastave da rade od kuće.

- Mnogo toga se promenilo za naše klijente u ovom novom svetu, bilo da se radi o Evropi ili Sjedinjenim Državama, a jedna od njih je povratak na posao - kazao je Beniof za CNBC. Kako kaže, "fenomen koji vidi da se dešava na globalnom nivou jeste da se manji broj zaposlenih vraća u svoje kancelarije, nego što se očekivalo".

Njegovi komentari dolaze neposredno nakon što je Salesforce izvestio o finansijskim rezultatima u drugom kvartalu, pri čemu su prihod i zarada po deonici premašili prognoze s Volstrita.

Ta softverska kompanija iz San Franciska takođe je podigla svoje smernice za celu godinu, nakon kupovine aplikacije Slack. Beniof tvrdi da je poslovanje Salesforce-a jako, a rukovodioci generalno veruju da je kovid-19 iz temelja promenio aspekte korporativnog sveta.

- Možete biti uspešni sa bilo kog mesta - kaže Beniof.

Tokom 2020. se ispostavilo da su zaposleni jednako produktivni i dok rade kod kuće. Rukovodioci su zauzeli različite pristupe u postepenom ukidanju politika rada na daljinu u vreme pandemije. Salesforce je jedna od kompanija koja zaposlenima daje značajnu fleksibilnost pri stalnom radu na daljinu, i po okončanju pandemije.

Beniof, koji je i suosnivač Salesforce-a, ranije je rekao za CNBC kako očekuje da će oko 50% do 60% osoblja kompanije raditi na daljinu nakon perioda kovida, u odnosu na oko 20% koliko ih je bilo pre zdravstvene krize.

Mnoge druge velike korporacije koje su ove jeseni planirale da ubrzaju planove za povratak na posao - odložile su takve napore, zbog pojačanog širenja delta soja u SAD.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>