• 0

Korisnici vide dostupnost 4G u Srbiji iznad 80%: Kako se vi povezujete na mrežu?

U Izveštaju kompanije "Opensignal" napominje se i da će novi frekvencijski spektar za koji se u Srbiji očekuje aukcija - povećati kapacitet mobilnih mreža

  • 0
Biznismen , poslovan čovek, mladić drži mobilni telefon

Foto: Shutterstock

Nezavisna britanska kompanija "Opensignal" iz Londona objavila je izveštaj o iskustvu korišćenja mobilnih mreža u Srbiji od aprila do juna ove godine, u kome se zaključuje da je udeo vremena u kom korisnici u našoj zemlji mogu da se povežu na 4G - dobar, a korisnici sva tri operatora vide nivo dostupnosti 4G mreže iznad 80 odsto.

Izveštaj je obuhvatio i rangiranje mobilnih operatora prema sedam kategorija: iskustva u video i gejming segmentu, upotrebi glasovnih aplikacija, brzini preuzimanja i otpremanja podataka, kao i iskustva dostupnosti i pokrivenosti 4G mrežom.

A1 Srbija (nekadašnji Vip mobile) beleži najbolje rezultate u pet kategorija: jednoj samostalnoj za najveću dostupnost 4G mreže i četiri zajedničke kategorije.

Sledi MTS sa najboljim rezultatima u četiri kategorije i Telenor sa tri, od kojih beleži najbolje rezultate u kategoriji iskustvo sa pokrivenošću ovom mrežom.

Prema brzini download-a podataka prvo mesto dele Telenor i A1 Srbija, dok su prema kvalitetu iskustva kod korišćenja glasovnih aplikacija, video sadržaja i igrica, najbolji MTS i A1 Srbija.

U Izveštaju kompanije "Opensignal" napominje se i da će novi frekvencijski spektar za koji se u Srbiji očekuje aukcija - povećati kapacitet mobilnih mreža i pomoći mobilnim operatorima u Srbiji da uveliko poboljšaju mobilno iskustvo korisnika koristeći 5G tehnologiju, kao što je slučaj u drugim evropskim zemljama.

Zaključak je da će se sa uvođenjem 5G tehnologije u Srbiji osetiti još veće poboljšanje u svakoj od navedenih kategorija.

"Opensignal" je kompanija za mobilnu analitiku posvećena poboljšanju mobilne povezanosti širom sveta i istovremeno nezavisni globalni standard za analizu korisničkog mobilnog iskustva.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>