• 19
 ≫ 

Srbija dobija još jednu brzu saobraćajnicu: Potpisan ugovor vredan 337 miliona evra

 ≫ 

Predsednik je prisustvovao potpisivanju Komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji državnog puta 1. B reda, deonice brze saobraćajnice: auto-put E-75 Beograd-Niš (petlja „Požarevac“) – Požarevac (obilaznica) - Veliko Gradište – Golubac

 • 19
Aleksandar Vučić, kineska kompanija

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kompanije "Shandong Hi-Speed Group", u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Sastanak je počeo oko 10 časova.

Nakon sastanka predsednik je prisustvovao potpisivanju Komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji državnog puta 1. B reda, deonice brze saobraćajnice: auto-put E-75 Beograd-Niš (petlja „Požarevac“) – Požarevac (obilaznica) - Veliko Gradište – Golubac.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić potpisali su ugovor sa predstavnicima kineske kompanije u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kineske ambasadorke Čen Bo.

U ime kineske kompanije ugovor je potpisao generalni direktor ogranka "Shandong Hi-Speed Group" Džang Ðiančao.

Ukupna dužina buduće brze saobraćajnice je 67,94 kilometra.

Aleksandar Vučić, kineska kompanija

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ugovor se odnosi na projektovanje i izvođenje radova na izgradnji državnog puta 1. B reda, deonice brze saobraćajnice: auto-put E-75 Beograd-Niš (petlja „Požarevac") - Požarevac (obilaznica) - Veliko Gradište - Golubac.

Vučić je i početkom juna razgovarao sa delegacijom kompanije "Shandong Hi-Speed Group" o tekućim projektima, kao i o potencijalima i planovima za buduću saradnju.

Posebna pažnja u razgovorima tada je posvećena projektu izgradnje brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac, na Koridoru 11, a izvršni direktor kompanije Meng Jan je obećao da će radovi na toj deonici biti završeni do kraja novembra 2022. godine, što je, kako je navedeno, više od godinu ranije od predviđenog roka.

Inače, ta kompanija je ranije izgradila više od 50 kilometara u punom profilu na Koridoru 11, deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig.

Kompanija "Shandong Hi-Speed Group" je, takođe, izrazila interesovanje i za projekat izgradnje auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad u dužini od 110 kilometara, kao i za projekte izgradnje obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • SRB Mafia

  28. avgust 2021 | 12:33

  Bravo 🏆🏆👑

  368
  4

  Podelite komentar

 • Brankica

  28. avgust 2021 | 20:55

  Novi putevi i saobračajnice u našoj zemlji dovešće do većek tranzita kroz našu zemlju ali i dovešće i niz novih investitora kji ce ulagati svoj kapital u našoj državi

  356
  1

  Podelite komentar

 • Brankica

  28. avgust 2021 | 20:55

  Država maksimalno ulaže u izgradnju novih i rekonstrukciu postojećih saobraćajnica

  356
  1

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>