• 5

Od 250 do 5.000 evra po vozilu: Država spremila dodatna sredstva za subvencionisanje e-vozila

"Veliko interesovanje za kupovinu električnih i vozila na hibridni pogon govori u prilog tome da raste svest građana o značaju zaštite životne sredine"

 • 5
Makron želi da Francuska ima "čistija vozila"

Foto: Shutterstock

Makron želi da Francuska ima

Foto: Shutterstock

 

Ministarstvo zaštite životne sredine ponovo je omogućilo prijem zahteva za subvencionisanje kupovine električnih i hibridnih vozila, tako što su za te svrhe obezbeđena dodatna sredstva.

- Vlada Srbije je prepoznala veliko interesovanja građana za podršku države za kupovinu ekološki prihvatljivih vozila, i na zahtev resornog ministarstva, obezbedila je dodatna sredstva. Građani ili kompanije koji su zainteresovani za ovaj vid podrške, mogu da konkurišu. Ukoliko predaju urednu dokumentaciju, ostvariće pravo na subvenciju države – rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Vujović je istakla da veliko interesovanje za kupovinu električnih i vozila na hibridni pogon govori u prilog tome da raste svest građana o značaju zaštite životne sredine.

- Borba protiv aerozagađenja je jedan od strateških ciljeva ministarstva koje vodim. Budući da subvencionisanje eko vozila očigledno daje dobar rezultat, opredelićemo sredstva za tu namenu i za narednu godinu. Za nas je važna svaka mera kojom možemo da smanjimo zagađenje. Nastavićemo da radimo još intenzivnije, za čistiju budućnost generacija koje dolaze - poručila je Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine je za ovu godinu prvobitno opredelilo 120 miliona dinara za subvencionisanje električnih vozila i hibrida. Prijem zahteva nedavno je prekinut, jer je iskorišćen prethodno predviđen budžet po zahtevima za kupovinu ukupno oko 370 vozila.

Podrška države iznosi, u zavisnosti od vrste vozila, od 250 do 5.000 evra po vozilu. Do sada je najveće interesovanje bilo za hibridna putnička vozila, za koja je predviđena podrška od 2.500 evra.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Map

  30. avgust 2021 | 11:55

  Opet za bogate a sirotinji nista

  20
  3

  Podelite komentar

 • Kik

  30. avgust 2021 | 12:58

  Mi što smo uzeli nov auto na jredit,za nas nema subvencije...sramno

  4
  0

  Podelite komentar

 • Veteran

  30. avgust 2021 | 12:35

  Zamena baterija je jos uvek skupa a to niko ne subvenionise.

  4
  3

  Podelite komentar