• 0

Najki poslao sve radnike na odmor kako bi se oslobodili od stresa: "Završićemo i posao"

Posao može da se radi i kad se zdravlje stavi na prvo mesto

  • 0
najki i kartica

Foto: Unsplash

Gigant sportske odeće Najki dao je zaposlenima slobodnu nedelju i time postao još jedna kompanija u nizu koja je radnicima ponudila odmor kako bi dokazala da vodi računa o mentalnom zdravlju svojih radnika. 

Met Maraco, menadžer u kompaniji Najki, rekao je da se "isključuje"od ponedeljka.

„Svi naši stariji lideri šalju jasnu poruku: Odvojite vreme da se opustite, odete i provedete vreme sa svojim najmilijima. Ne radite."

Maraco je dodao da veruje da je odvajanje vremena za odmor i oporavak „ključ za dobro funkcionisanje i održavanje razuma“.

- Prošla godina bila je teška usred pandemije koronavirusa - rekao je Maraco, opisujući je kao "traumatičan događaj". Međutim, nada da će empatija koju i dalje pokazujemo prema kolegama imati pozitivan uticaj na kulturu rada.

Veruje da potez kompanije dokazuje da se može zdravlje staviti na prvo mesto, a da se i dalje obavlja posao. 

Nešto slično uradila je i direktorka kompanije Bambl koja je u junu uvela kolektivni odmor kako radnici ne bi došli do tačke izgaranja na poslu.

LinkedIn je takođe dao većini od svojih 15.900 zaposlenih nedeljni plaćeni godišnji odmor.

Nedavno objavljeno istraživanje kompanije Vizijer koje je otkrilo je da je 89% zaposlenih reklo da je doživelo brnaut u prošloj godini. Osim toga, 70% ispitanika reklo je da bi svoj trenutni posao napustilo i prešlo u kompaniju koja nudi bolje uslove i osećaj da neće uskoro sagoreti na poslu.

Video: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>