• 2
 ≫ 

Treba im 20.000 radnika: Satnica 17 evra, obećavaju bonuse i stalno zaposlenje

 ≫ 

Zanimljivo je da Volmart naširoko zapošljava, dok se kompanije suočavaju sa žestokom konkurencijom prilikom traženja radnika, ali i sa pandemijom kovida-19 koja ne prestaje da "drma" proizvodnju i usporava isporuke

  • 2
magacioner

Foto: Freepik

Volmart je za danas izvestio kako planira da zaposli 20.000 radnika.

Time žele da pomognu da se kretanje robe, uoči očekivane praznične kupovine, odvija nesmetano. Najveći američki poslodavac kaže da im treba radna snaga u domenu lanaca snabdevanja.

Poslovi će biti kombinacija standardnog i skraćenog radnog vremena, ali je reč o stalnom zaposlenju. Dijapazon radnih pozicija ide od beleženja porudžbina do upravljanja teretom, u više od 250 distributivnih centara, centara za isporuku i kancelarija za transport, prenosi CNBC.

Prosečna plata za saradnika u lancu snabdevanja je 20,37 dolara (17,26 evra) po satu, rekao je Volmart u postu na korporativnom blogu. Kompanija je saopštila i da će održati posebne susrete za zapošljavanje 8. i 9. septembra.

Zanimljivo je da Volmart naširoko zapošljava, dok se kompanije suočavaju sa žestokom konkurencijom prilikom traženja radnika, ali i sa pandemijom kovida-19 koja ne prestaje da "drma" proizvodnju i usporava isporuke.

Ti izazovi su se pretočili u kašnjenja, manjak zaliha i veće cene u industriji. Američki trgovinski div još nije objavio planove za zapošljavanje tokom praznika, a maltene od 1. septembra, tj. od danas - već se razmišlja o tome.

Prošle godine, trgovac je rekao da će zaposliti 20.000 sezonskih saradnika, i prvi put u pet godina najavio je značajno zapošljavanje za vreme praznika. Kompanija je takođe povećala investicije u lancima snabdevanja, poput dodavanja visokotehnoloških, automatizovanih sistema za odabir šopova, koji pomažu pri odabiru i pakovanju porudžbina na mreži.

Volmart je u avgustu rekao da beleži veliku potražnju za školskim potrepštinama, prtljagom, odećom i drugim stvarima, dok su potrošači hrlili nazad u prodavnice. Nedavno su počeli i da isplaćuju posebne bonuse magacionerima i da pokrivaju 100% troškova vezanih za koledž i knjige za zaposlene.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zglobni Skoč

    1. septembar 2021 | 11:03

    I kakve mi veze i koristi imamo od ove informacije?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>