• 0

Krenula nova sekcija "Pitajte ministra finansija": Prva tema vezana je za e-fakture

Svaka obrađena tema biće sačuvana kao ''highlights'' na Instagramu

  • 0
posao, laptop Foto: Unsplash

U martu ove godine usvojen je Predlog zakona o e-fakturamai tada je ministar finansija, Siniša Mali, istakao da je to "još jedan od zakona koji će poboljšati poslovanje privrede".

Zakon bi trebalo da olakša kontrolu Poreskoj upravi, a njime će biti omogućen i automatski povraćaj PDV-a. Vlada Srbije je 9. jula donela tri uredbe i tri pravilnika na osnovu Zakona o elektronskom fakturisanju.

Budući da Centralni registar godišnje evidentira i do četiri miliona faktura koje će se ubuduće izdavati, primati, slati i čuvati digitalno, jasno je da je reč o velikoj uštedi.

Od danas je zvanično aktivna i nova rubrika "Pitajte ministra finansija", na Instagram profilu Siniše Malog, gde će se početkom svakog meseca obrađivati jedna tema iz nadležnosti tog ministarstva.

To je na svom profilu objavio ministar.

"Prošle nedelje smo vas zamolili da nam predlažete teme, i najveći broj vas je predložio da prva tema budu e - fakture. Vaša pitanja u vezi sa e-fakturama možete da postavljate putem instagram storija, a u istoj formi ću i odgovarati, nakon čega će svaka tema biti sačuvana kao ''highlights''. Čekam vaša pitanja!", napisao je.

Video: Da li ima vrednosnih limita?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>