• 1

Od 18. septembra kreće drugo kolo "Uzmi račun i pobedi": Mali pozvao građane da učestvuju

Ministar je podsetio da od 1. januara iduće godine počinje novi sistem fiskalizacije, koji će biti još jedan način u borbi protiv sive ekonomije

  • 1
plaćanje, račun

Foto: Pixabay

Ministar finansija, Siniša Mali, najavio je danas da 18. septembra počinje drugo kolo nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" i pozvao građane da slanjem fiskalnih računa učestvuju u toj nagradnoj igri.

On je za jednu domaću televiziju rekao da je u igri još 30 automobila Fiat 500L, zatim još osam stanova, od kojih je jedan u Beogradu na vodi.

Istakao je da bez obzira na nagradnu igru, građani moraju da uzimaju fiskalne račune jer oni, kako kaže, znače nove auto-puteve, škole, bolnice, vrtiće.

- Svest građana koju smo već izgradili, nastavljamo da gradimo, jer svaki račun koji se ne uzme je gubitak za sve nas - rekao je Mali i podsetio da od 1. januara iduće godine počinje novi sistem fiskalizacije koji će biti još jedan način u borbi protiv sive ekonomije.

Ministar je istom prilikom pomenuo da je država ove godine izdvojila 7,2 odsto BDP-a za kapitalne investicije i dodao da se u Srbiji trenutno gradi sedam auto-puteva i da će do kraja godine početi izgradnja bar još tri.

- U prvih osam meseci ove godine očekivali smo deficit od 234 milijarde dinara, a mi smo za 163 milijarde dinara bolji od očekivanog i ostvarili smo deficit od 71 milijardu dinara - dodao je.

Još jednom je pomenuo da će penzionerima 22. septembra biti uplaćeno po 50 evra, kao i da će u novembru biti isplaćeno preostalih 30 evra - od obećanih 60 evra - svim punoletnim građanima, kao i dodatnih 20 evra u decembru.

Mali se dotakao i teme minimalca, čija cena za 2022. je ugovorena juče na sastanku SES-a. Naveo je da je jedan od ciljeva Vlade Srbije napredak u približavanju minimalne cene rada minimalnoj potrošačkoj korpi, kao i da se to očekuje 2023. godine.

Video: Šta su stanari u obavezi da plate na mesečnom nivou upravniku zgrade?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>