• 4

Inspekcija zatvorila gradilište u Parkračkoj ulici

Inspektori su postavili traku i zabranili dalje izvođenje radova

 • 4
Parkračka ulica

Foto: Gradska Uprava/Sekretarijat za informisanje

Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršila je inspekcijski nadzor u ulicama Pakračkoj i Narcisa na teritoriji gradske opštine Palilula i tom prilikom konstatovano je da je u Ulici narcisa prosečen deo asfalta ali i da se na toj lokaciji ne izvode građevinski radovi, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Pored toga inspektori su u Pakračkoj ulici konstatovali da se u okviru privatne parcele podiže zid bez adekvatnog odobrenja nadležnog organa.

U skladu sa tim inspektori su postavili traku i zabranili dalje izvođenje radova.

Takođe, saobraćajna inspekcija Ovog sekretarijata izvršila je nadzor na ovoj lokaciji, te je uvidom u podatke Republičkog geodetskog zavoda utvrđeno da sporna površina na kome je izvršeno raskopavanje u vidu prelaza KP 307/26 KO Krnjača nije ulica, već je imalac prava privatno lice.

Parcela na kojoj je formirana ulica Narcisa nije evidentirana u Republičkom geodetskom zavodu kao ulica prema načinu korišćenja i nazivu, a imaoci prava na parcelama na kojima se prostire su privatna lica.

Prema referentnom sistemu mreža opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Beograda i prema geodetsko-katastarskom sistemu, navedena saobraćajnica nije definisana kao opštinski put i ulica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Neimar

  4. septembar 2021 | 16:46

  Šta se dešava na Zvezdari, ko zida na ulici? Da li se znao tome u inspekciji?

  6
  0

  Podelite komentar

 • Zvrr

  4. septembar 2021 | 17:43

  Kad vidim da inspekcija srusi neku od nelegalno izgradjenih zgrada koja je ruglo i opasnost u svakom pogledu tada cu verovati u rad istih. A do tada je samo zamazivanje ociju narodu. Borca nelad bila pristojno naselje a divlja gradnja bez reda i smisla koju je dozvolio Jovicic sad ga svrstava u favele po izgledu.

  3
  1

  Podelite komentar

 • Koča

  4. septembar 2021 | 19:59

  Znači oni ljudi što su se bili okupili su u stvari uzurpirali i pokušali i dalje da uzurpiraju privatno vlasništvo?

  0
  0

  Podelite komentar