• 14
 ≫ 

Od danas promene u baštama kafića i restorana, muzika se gasi u 22h: Stupa na snagu Odluka o buci

 ≫ 

Muzika u baštama kafića samo do 22h radnim danima:

 • 14
Ekskluzivni restoran, stolovi, konobari

Foto: Shutterstock

Odluka Skupštine Grada Beograda na osnovu koje muzika ne sme da se emituje u baštama ugostiteljskih objekata, radnim danom posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata - stupa na snagu danas 7. septembra.

Kako su najavile gradske vlasti, na ovaj način će se uvesti red u ovu oblast jer je poslednjih meseci bilo puno pritužbi građana na određene ugostitelje koji emituju muziku po čitavu noć, čime "maltretiraju ljude i uopšte ne vode računa o tome da ljudi treba da žive normalno".

O tome svedoči i snimak od prethodnoh vikenda kada se u gluvo doba čula glasna muzika. Na terasi stana komšije koji gleda na jedan novobeogradski lokal,  izmereno je 65 decibela u pola tri ujutro, a dozvoljeni nivo buke je do 30 dB.

Ova odluka se ne odnosi na tri zone u gradu: na Skadarliju gde je dozvoljena samo akustična muzika, zatim na Adu Ciganliju i priobalje.

U svim drugim delovima grada muzika ne sme da se čuje u baštama ugostiteljskih objekata radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata.

Najavljeno je i da će će komunalni milicionari moći da mere buku na licu mesta, da zatvaraju lokale, kao i da oduzimaju sredstvo sa kojeg se emituje muzika.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine uradio je različite modele zaštite od buke zajedno sa fakultetima Beogradskog univerziteta. Od danas će i kontrole biti rigoroznije.

Video: Trešti usred noći: U stanu izmereno 65 decibela buke u pola tri ujutru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Đorđe

  7. septembar 2021 | 07:42

  Ovo treba primeniti na teritoriji cele Srbije.

  21
  0

  Podelite komentar

 • Ja

  7. septembar 2021 | 07:28

  Pa i treba, nema to veze sa koronom, nego sa bukom u kasnim noćnim satima iz kafića, a pored ili iznad su zgrade.... Ma daj,neke stvari moraju da se uvedu

  19
  3

  Podelite komentar

 • Perke

  7. septembar 2021 | 07:59

  Vest meseca... rasterali bande neradnika, alkoholicara i neradnika koji bi svaku noć da divljaju do jutra...

  16
  3

  Podelite komentar