• 0

Matić: Podižemo nivo zaštite potrošača, u skladu sa propisima EU

Predlog zakona, pre svega, ima za cilj da ponudi nova zakonska rešenja koja će omogućiti potrošacima da svoja prava ostvaruju efikasnije uz što manje troskova

  • 0
radnja, supermarket

Foto: Freepik

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, izjavila je danas u Skupštini Srbije da se Predlogom zakona o zaštiti potrošača garantuje visok nivo zaštite potrošača.

Ona je, obrazlažući predlog zakona, rekla da je on rezultat rada radne grupe u kojoj su bili zastupljeni i predstavnici trgovaca i potrošača.

- Predlog zakona, pre svega, ima za cilj da ponudi nova zakonska rešenja koja će omogućiti potrošacima da svoja prava ostvaruju efikasnije uz što manje troskova i da na taj način garantujemo visok nivo zaštite potrošača - rekla je Matić.

Prema njenim rečima, zakonom se predviđa čitav niz novih rešenja i mera kojima će biti regulisane obaveze i zaštićena prava potrošača i predlažu se takođe i odgovornosti koje se tiču rada trgovaca.

Istakla je da je zakon višestruko značajan i da će se potrošačko pravo kretati u skladu sa propisima Evropske unije.

Video: Telegraf u vinskom klubu u kom se čuva vino staro 70 godina. Ulazi se samo na lozinku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>