• 1

Ekskluzivno: Svetski umetnici i dizajneri okupirali Milano, u toku je čuveni Sajam nameštaja

Poligoni za izlaganje kreacija svetskih umetnika i dizajnera su javni prostori, trgovi, izlozi, ali i od očiju javnosti često skriveni delovi milanskih palata

  • 1
Milanska revija mode

Foto: FUORISALONE

Za Milano kažu da je najlepši i najdinamičniji u septembru kada se jedan za drugim smenjuju brojni događaji koje domaći i svetski poštovaoci dizajna i mode ne propuštaju.

Nakon godinu dana pauze čuveni Sajam nameštaja (Salone del Mobile), verovatno i najvažnija svetska manifestacija ovog tipa, upravo je u toku, a praćen je i brojnim aktivnostima van okvira milanskog Sajma pod "kapom" nazvanom Fuorisalone.

Nastao spontano tokom osamdesetih godina zahvaljujući nekoliko entuzijasta industrijskog dizajna i proizvodnje nameštaja, Fuorisalone danas posetiocima nudi uvid u najkreativnija rešenja umetnosti, dizajna, autoindustrije, tehnologije, telekomunikacije i mode.

Poligoni za izlaganje kreacija svetskih umetnika i dizajnera, kako veterana tako i mladih nada, su javni prostori, trgovi, izlozi, ali i od očiju javnosti često skriveni delovi milanskih palata.

Ulaz je slobodan, ali uz nošenje maski i posedovanje zelene propusnice, kao dokaza o vakcinaciji, odnedavno obaveznog za ulazak u sve zatvorene prostore u Italiji. Na osnovu broja izlagača i broja posetilaca ovogodišnje Nedelje dizajna, organizatori, autori, ali i stanovnici lombardijske prestonice jednoglasni su u oceni da se Milano vratio u život kakav zaslužuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>