• 0

100 evra za uređaj koji menja fiskalnu kasu: Od 15. oktobra prijave za subvencije od države

Prelazni rok je šest meseci

  • 0
Placanje karticom

Foto: Shutterstock

Poreski obveznici će od 15. oktobra preko sajta Poreske uprave moći da se prijavljuju za državne subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije, rekao je ministar finansija Siniša Mali prilikom prezentacije novog modela fiskalizacije privrednicima u Privrednoj komori Srbije.

"Zainteresovani privrednici moći će da se prijavljuju do kraja januara sledeće godine, posle čega ćemo direktno svakom obvezniku pokriti troškove nabavke fiskalnog uređaja ili drugog troška koji podrazumerva prelazak na novu fiskalizaciju", rekao je Mali.

On je naveo da će obveznicima biti uplaćivano po 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom prodajnom uređaju, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a iznos će biti uvećan za 20 odsto.

Ministar je ponovio da će zakonskim izmenama biti predloženo da prelazni rok za primenu novog modela fiskalizacije bude od 1. novembra ove godine do 30. aprila sledeće godine.

Video: Šta je najveći problem investitorima od placa do dozvole?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>