• 0

Tri milijarde dinara za mala i srednja preduzeća: Kako mogu da utroše kredit?

Sredstva se mogu koristiti za investicije u trajna obrtna sredstva, kao i u stalnu imovinu

  • 0
kredit, novac, pare, vreme, rokovi, banka, pozajmica

Foto: Shutterstock

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Eurobanka potpisale su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,9 milijardi dinara za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, za investicije u trajna obrtna sredstva, kao i u stalnu imovinu.

Kako je saopšteno, ugovor su potpisali generalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu EBRD Šarlot Ru i predsednik Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović.

Ru je izrazila zadovoljstvo što EBRD nastavlja saradnju sa Eurobank Srbija i što zajednički mogu da plasiraju novu kreditnu liniju koja će podržati oporavak i razvoj lokalnih preduzeća.

"Povećanje dostupnosti našeg finansiranja u dinarskoj protivvrednosti značajno će koristiti lokalnim preduzećima jer na taj način nisu izloženi varijacijama kursa. Ovo će takođe doprineti jačanju poverenja u domaći finansijski sistem", rekla je Ru.

Dugogodišnji je partner i članica EBRD Programa za podsticanje trgovine od 2011. godine, a samo u poslednjih 10 godina Eurobank je plasirala više od 1,4 milijardi evra u ovaj segment srpske privrede.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>