• 24

Kad kreće isplata 20 evra građanima, ko mora da se prijavi i kako: Vlada usvojila pravila

Usvojeno nekoliko važnih predloga zakona

  • 24
Banka, šalter, novčanik, menjačnica, novac, dinari

Foto-montaža: Shutterstock, A. Nalbantjan

Članovi vlade usvojili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji kojim se produžava rok do 30. aprila 2022. godine za prelazak na novi sistem, a koji predviđa mogućnost korišćenja, pored fiskalne kase, i tableta, mobilnog telefona i običnog ili termalnog štampača, kao i kombinaciju hardverskih i softverskih komponenti uređaja.

Trancizioni period počinje 1. novambra 2021. godine, a predložene izmene predviđaju i da neće biti potrebna defiskalizacija starih uređaja, već će ona biti automatski izvršena prelaskom na novi model, o čemu je Telegraf Biznis već pisao. 

Na sednici su usvojene i izmene i dopune Zakona o privremenom registru punoletnih državljana kojima se isplaćuje novčana pomoć, čime je definisano davanje dodatne jednokratne pomoći od 20 evra (u dinarskoj protivvrednosti), u decembru.

Građani koji se nisu prvobitno prijavili za dodatnu novčanu pomoć 30+30 evra (u dinarskoj protivvrednosti), kao i oni koji su postali punoletni nakon 24. aprila 2021. godine, kada je Zakon stupio na snagu, to mogu da učine od 15. do 30. novembra 2021. godine. Vlada Srbije i na taj način nastavlja da pruža pomoć građanima usled pandemije korona virusa.

Vlada je usvojila Zaključak u vezi sa izveštajem o stanju u sektoru mlekarstva i saglastnosti da se preduzmu neophodne aktivnosti za unapređenje stanja u sektoru mlekarstva u cilju ublažavanja posledica nastalih usled bolesti Кovid -19.

Imajući u vidu da se muzno govedarstvo u ovom trenutku nalazi u najtežem periodu, a da smanjenje broja krava nije rešenje za povećanje rentabilnosti proizvodnje mleka, jer bi to za posledicu imalo smanjenje broja primarnih proizvođača mleka, neophodno je da se u pronalasku rešenja uključe svi učesnici u proizvodnom lancu i tako ublaže posledice pandemije, stabilizuju tržište i cena i zaštiti domaća proizvodnja.

Video: Da možete da birate koliku biste sebi platu dali?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>