• 0

Poznate pobednice konkursa: Mozzart daje 50.000 evra za podršku ženama preduzetnicima

Kompanija Mozzart, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost odabrali su sedam projekata kojima će biti dodeljena bespovratna sredstva za razvoj biznisa

  • 0
mozzart

Foto: Promo/Mozzart

One su pobednice, one su buduće preduzetnice! Kompanija Mozzart, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost odabrala je sedam projekata kojima će dodeliti bespovratna sredstva za razvoj biznisa u ukupnom iznosu od 50.000 evra!

Na konkurs za podršku nezaposlenim ženama koji je raspisan ovog leta stiglo je više od 100 veoma zanimljivih predloga, a pobednice su: Jadranka Dimitrijević (Klek), Jelena Mlađenović (Ub), Ivana Cvetković (Niš), Lana Kurteš (Novi Sad), Dragana Simić (Ćićevac), Miljana Mišić (Vranje) i Nataša Janković (Šabac).

Podrška obuhvata bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja, a

cilj ove akcije je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama.

Tako će Jadranka Dimitrijević dobiti priliku da razvije svoj biznis sa uzgojem, obradom, sušenjem i prodajom žalfije u Kleku kod Zrenjanina. Jelena Mlađenović će otvoriti pekaru na Ubu, Ivana Cvetković pokreće proizvodnju kraft piva u Nišu, Lana Kurteš pravi sveće i aromatična ulja od organskih proizvoda u Novom Sadu.

Dragana Simić iz Ćićevca se prijavila sa projektom izrade narodnih nošnji, a Miljana Mišić sa održavanjem higijene u poslovnim i stambenim objektima u Vranju, uz reciklažu plastične ambalaže. Nataša Janković želi da proizvodi ušivne etikete za tekstilnu industriju u Šapcu, a sve ove žene će osim finansijske, dobiti i medijsku, marketinšku i logističku podršku od kompanije Mozzart.

Svečano proglašenje pobednica biće održano do kraja meseca.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>