• 2

Genijalni potezi Ilona Maska: Fotografijom svog psa uvećao vrednost kriptovalute za 1.000%

Okačio je fotografiju svog šteneta rase Šiba Inu, koje mirno spava na podu, i kratko napisao: "Stigao je Floki"

  • 2
floki, ilon mask

Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Twitter/Elon Musk

Ilon Mask, osnivač kompanija Tesla i SpaceX, uporno ne prestaje da intrigira javnost. Često nas navodi da se zapitamo da li ovako "mudre poteze" katkad povlači i spontano, bez namere?

Naime, milijarder je zbog svog tvita pre nekoliko dana ponovo uspeo da prodrma svet kriptovaluta. Podsećamo kako je to izgledalo sa dodžkoinom, a sada je u fokusu Shiba Floki.

Da li je Mask u svojoj objavi na ovoj društvenoj mreži pomenuo ovu alternativnu valutu ili neku drugu? Nije. Štaviše, sasvim suprotno. Na momenat je izašao iz sveta biznisa i novca, te sa pratiocima podelio jedan detalj iz privatnog života.

Okačio je fotografiju svog šteneta rase Šiba Inu, koje mirno spava na podu, i kratko napisao: "Stigao je Floki". To je dovelo do neverovatnog rasta vrednosti, do skoro nepoznate kriptovalute. Shiba Floki je nedavno uznapredovala za čak 1.000 odsto.

Ko duže vreme prati milijardera, pre svega na Tviteru, zna da njegove objave i pošalice gotovo nikada nisu slučajne. Naime, tako je pre izvesnog vremena emotikon u vidu slomljenog srca sa Linkin Park memeom - uticao na pad vrednosti bitkoina, za 4 odsto, u junu. Zašto? Zato što je Maskov post sadržao hašteg #bitcoin.

Fanovi vlasnika Tesle su post od 13. septembra ove godine protumačili kao davanje podrške Floki kriptovaluti. Šta je bila Maskova namera, verovatno ne zna niko do njega samog, ali je slučajnost svakako velika.

Prema podacima "CoinMarket Cap", cena Shiba Floki valute skočila je za 1.000 procenata, dok su druge, poput Floki Coin, Floki Inu i Floki Shiba porasle po 250, 60 i 25 odsto.

Video: Roboti neće ukrasti poslove, u Srbiji školujemo kadar koji će biti spreman za budućnost

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>