• 4

Milioneri zabrinuti da će deci ostaviti previše novca: Ne žele da im naslednici postanu lenji

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 2.000 osoba čije bogatstvo iznosi više od milion dolara

  • 4
Dolari, Kevin O'Leary, Voren Bafet, Warren Buffett, Danijel Krejg

Foto: Pixabay, Profimedia/Joe Russo/The Mega Agency/Adela Loconte/Shutterstock Editorial, Wikimedia/USA International Trade Administration

Istraživanje kompanije Motley Fool je pokazalo da je skoro 70 posto milionera zabrinuto zbog činjenice da bi njihova deca mogla naslediti previše novca.

Glumac Danijel Krejg, milijarder Voren Bafet i biznismen Kevin O'Larej su među onima koji su javno izrazili ovu brigu, a broj zabrinutih bogataša po ovom pitanju raste.

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 2.000 osoba čije bogatstvo iznosi više od milion dolara, a glavno pitanje odnosilo se na odnos prema nasledstvu.

Njih 67 posto je izjavilo da su zabrinuti zbog mogućnosti da svojoj deci ostave previše novca. Kao razloge za to naveli su "neodgovorno trošenje" ili da će to kod njih uzrokovati "lenjost", piše CNBC.

- Ono što je jasno jeste da su bogataši zabrinuti zbog posledica ostavljanja velikog bogatstva. Savesni su i razmišljaju o tome kako ustupiti nasledstvo pod uslovima kojima će njihove potomke primorati da razmisle o tome koje su vrednosti važne, poput napornog rada, dobrog školovanja i pronalaska dobrog karijernog puta - rekao je Džek Kaporal, istraživač u Motleyu Fool-u.

Međutim, 85 posto onih koji su i sami nasledili veliko bogatstvo su naveli da je moguće da i oni ustupe veliko bogatstvo svojoj deci - 84 posto onih koji su nasledili između pola miliona i milion dolara je ovakvog mišljenja. Za Kaporala je ovakav stav posledica ličnih iskustava.

Među onima koji su nasledili bogatstvo vredno od 100.000 do pola miliona dolara je 78,5 posto koji bi takođe bogatstvo dali svojoj deci, dok bi isto učinilo 69 posto onih koji su nasledili bogatstvo vredno manje od 100.000 dolara.

Prema ovom istraživanju, 60 posto ispitanika smatra da je veoma važno da bogatstvo naslede njihovi potomci, dok je 34 posto ispitanika potvrdilo da planira pola od svog bogatstva dati potomcima.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Bombarder

    20. septembar 2021 | 10:13

    Pa neka ponesu sa sobom da imaju da troše i na onom svetu. Ili misle i tamo da zarađuju?

  • Ostavite

    20. septembar 2021 | 11:37

    gladnoj deci sveta i bolesnima..

  • Jovan

    20. septembar 2021 | 10:32

    Nek im ostave ste evra ili hiljadu i gotovo .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>