• 0

Beograđanka će posle godinu dana radova ovako izgledati: Otvara vrata do kraja godine

Rekonstrukcija Palate Beograd, nekadašnje najviše zgrade Balkana, počela je krajem prošle godine

  • 0
Rekonstrukcija Beograđanke

Foto: Marera Properties/Ustupljene fotografije

Čuvena Beograđanka, koja je od novembra prošle godine u vlasništvu kompanije Marera Properties, posle 12 meseci intenzivnih radova na sveobuhvatnoj rekonstrukciji, otvoriće vrata poslovnoj zajednici do kraja 2021. godine.

“Veliko je interesovanje za poslovni prostor A klase u renoviranoj Palati Beograd. Sada već možemo da kažemo da je skoro 70 odsto prostora izdato, a sudeći po broju upita od strane zainteresovanih kompanija, verujemo da će do završetka radova krajem godine, zgrada biti u potpunosti popunjena,” izjavila je Milana Srećkov, direktor kompanije Marera Properties.

Kompletna rekonstrukcija Palate Beograd, nekadašnje najviše zgrade Balkana, prve pametne zgrade i jednog od najznačajnijih simbola Beograda, počela je krajem prošle godine. U kompletno uređenje unutrašnjeg prostora od petog do 23. sprata zgrade, kao i renoviranje fasade, zamenu stakala i postavljanje spoljašnjeg osvetljenja, Marera investira više od osam miliona evra.

“Objekte renoviramo prateći poslednje svetske trendove − u građevini, tehnologiji i arhitekturi. Najbolji primer toga je već završena rekonstrukcija Kalemegdan Biznis Centra, nekadašnje fabrike Beko, koja je od oronule zgrade pretvorena u savremeni, multifunkcionalni biznis centar u kome danas radi više od 2.000 ljudi. Na Palati Beograd ćemo tako, na primer, izgraditi zelene parkovske površine na prostranim terasama zgrade na petom i šestom spratu. To je inovacija koja do sada nije primenjena na našem tržištu,“ ističe Srećkov.

Paralelno sa radovima na rekonstrukciji Palate Beograd, započeto je i renoviranje BIGZ-a koji je u vlasništvu Marere od februara ove godine. Zgrada BIGZ-a će po planu biti gotova do kraja 2022. godine.

Video: Palata izgubljenih šansi: Mesto mogućeg spasa carske Rusije i inspiracije demokratije u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>