• 0
 ≫ 

Ovo su najbogatije porodice na svetu u 2021. godini: Prvo mesto i dalje drže trgovci

 ≫ 

Imetak bogatih je često rasut po svetu, i teško ga je pratiti

  • 0
bogataš, novac

Foto: Freepik

Objavljena je lista najbogatijih porodica na svetu u ovoj godini. Ona obuhvata porodice iz različitih delova sveta koje se bave različitim poslovima.

Na ovu listu nije uvrštena prva generacija milijardera pa je istaknuto da lista nije konačna, jer postoje porodice čije je bogatstvo rasprostranjeno po svetu i teško ga je pratiti.

Prvo mesto zauzela je porodica Walton, čije je bogatstvo procenjeno na 238,2 milijarde dolara. Vlasnici su maloprodajnog lanca Walmart. Na drugom mestu je porodica Mars, u čijem je vlasništvu istoimeni brend slatkiša. Njihovo bogatstvo procenjuje se na 141,9 milijardi dolara.

Zatim sledi porodica Koch, čije je bogatstvo procenjeno na 124.4 milijarde dolara, a u čijem je vlasništvu istoimena naftna kompanija. Na četvrtom mestu je Hermes, u čijem je vlasništvu istoimeni brend luksuznih torbi. Imaju bogatstvo od 111, 6 milijardi dolara.

Sledi ih porodica Saud, koja vlada Saudijskom Arabijom, a njihovo bogatstvo procenjuje se na 100 milijardi dolara. Porodica Ambani je na šestom mestu s bogatstvom od 93,7 milijardi dolara. U njihovom vlasništvu je konglomerat Reliance.

Nakon njih sledi porodica Wertheimer u čijem je vlasništvu brend Šanel. Imaju bogatstvo od 61, 8 milijardi dolara. Porodica Johnson nalazi se na osmom mestu s bogatstvom od 61,2 milijarde dolara. U njihovom je vlasništvu finansijska kompanija Fidelity Investments.

Sledi porodica Thomson u čijem je vlasništvu medijska korporacija Reuters. Imaju bogatstvo od 61, 1 milijardu dolara.

Na desetom mestu je porodica Boehringer u čijem je vlasništvu farmaceutska kompanija Boehringer Ingelheim. Njihovo bogatstvo procenjuje se na 59,2 milijarde dolara.

Ostatak liste najbogatijih porodica možete pogledati ovde, a u našem posebnom tekstu možete da pročitate koje su to porodice iz SAD sa "devet nula" u banci.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>