• 0
 ≫ 

Potpisan Sporazum o saradnji Novog Sada i Aleksandrije: "Ovo otvara mnoga vrata"

 ≫ 

Mohamed El Šerif je rekao da je cilj da ekonomska saradnja bude na nivou ostvarene političke saradnje dve države

  • 0
Miloš Vučević, podnošenje prijave protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina Foto: ATA Images

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i guverner grada Aleksandrija u Egiptu Mohamed El Šerif potpisali su danas u Novom Sadu Sporazum o saradnji između ta dva grada.

Vest je Vučević podelio na svom Instagram nalogu.

- Ovo je veličanstven dan za Novi Sad. Potpisivanje Sporazuma je mnogo više od protokola, jer nije ovo samo novi grad prijatelj, to je jedan od najpoznatijih gradova u svetu. Kada kažete da vam je Aleksandrija pobratim, to otvara mnoga vrata. Sporazum je potvrda i višedecenijskih odličnih odnosa naše dve države, a nama je veoma važno da imamo što bolju saradnju sa zemljama afričkog kontinenta i arapskim državama - napisao je gradonačelinik i izrazio zahvalnost:

- Drago mi je što su u delegaciji Aleksandrije i predstavnici njihove Privredne komore i trudićemo se da odnosi regulisani Sporazumom zažive u punom kapcitetu. Zahvaljujem se i ambasadoru Egipta NJ. E. Amru Alguvejliju, našem prijatelju koji je mnogo pomogao da dođe do potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Aleksandrijom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Inače, saradnja podrazumeva razmenu iskustava u oblastima: kulturno, umetničko i istorijsko nasleđe, zaštita i očuvanje životne sredine, obrazovanje i zdravstvena zaštita.

Mohamed El Šerif je rekao da je "zbog političkog vođstva Srbije i Egipta", već prisutna dobra saradnja na mnogim poljima. Dodao je da je cilj da ekonomska saradnja bude na nivou ostvarene političke saradnje dve države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>