• 1

Kako je mala, ostrvska zemlja postala digitalni raj? Vodeći svetski e-trgovac tamo ulaže milijarde

Projekat bi korisnicima trebalo da omogući da upravljaju svojim aplikacijama i pružaju usluge krajnjim korisnicima preko data centara lociranih na Novom Zelandu

  • 1
Novi Zeland

Foto: Pixabay

Vodeći svetski e-trgovac Amazon planira da uloži 7,5 milijardi novozelandskih dolara, odnosno 5,3 milijarde američkih dolara, u izgradnju novih data centara na Novom Zelandu.

Reč je o platformi Amazon Web Services, a novi data centri će u idućih 15 godina rezultirati otvaranjem 1.000 radnih mesta, poručuju iz kompanije koja je, inače, i tokom 2020. ostvarila impresivne rezultate.

- AWS podržava hiljadu organizacija širom Novog Zelanda, u nastojanjima da kreiraju inovacije i porastu na globalnom nivou - rekao je portparol kompanije "Prasad Kalyanaraman".

Amazon za Novozelanđane namerava da izgradi novu infrastrukturu svetske klase, pri čemu će građani te zemlje učite o novim digitalnim veštinama i nastaviće da pomažu lokalnim organizacijama u kreiranju aplikacija koje ubrzavaju digitalnu transformaciju.

Zašto je to, između ostalog, važno?

Zbog podsticanja privrednog rasta. Projekat bi korisnicima trebalo da omogući da upravljaju svojim aplikacijama i pružaju usluge krajnjim korisnicima preko data centara lociranih na Novom Zelandu.

Tako se stvaraju uslovi za ispunjavanje zahteva onih klijenata koji žele da njihovi podaci ostanu na Novom Zelandu. Ova ostrvska država je možda mala i udaljena od "tradicionalnih tržišta", ali dokazuje da njen digitalni svet često nema granice.

AWS još od 2014. godine ima mali ofis u ovoj zemlji, izdvojen od Amazonove internet prodavnice.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    23. septembar 2021 | 14:06

    Ona nije nikakva stvorevina,stvorili je bogatasi da bi bilje prikrivali svoj novac bez placanja poreza.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>