• 4
 ≫ 

Vesić: Više ne možemo da priuštimo luksuz da privreda ne radi, država tako puni budžet

 ≫ 

Naša privreda je u usponu i moramo da iskoristimo ovaj trenutak kako bismo što bolje ekonomski stajali kao zemlja, dodao je zamenik gradonačelnika Beograda

  • 4
Povratak na posao

Foto: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, izjavio je da naredna sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona još nije zakazana, ali da je stav Beograda jasan i da će insistirati na tome da se radi jer, kako kaže, "više nemamo luksuz da dozvolimo da privreda ne radi".

- Pominje se mogućnost uvođenja kovid propusnica. Što se Beograda tiče, naš stav je jasan - privreda mora da radi. Nikada se nećemo složiti sa nekakvim restrikcijama kada je u pitanju radno vreme ili skraćenje rada privrede, jer privreda mora da radi, država tako puni budžet, iz tog budžeta se grade bolnice, kupuje oprema - rekao je Vesić za Tanjug.

Kakve će zdravstvene, epidemiološke mere biti donete to, dodao je, "nikada nije zavisilo od Grada Beograda već od lekara, Gradskog zavoda za javno zdravlje i drugih nadležnih institucija".

- Da li će oni insistirati na tome da u restorane mogu da ulaze samo oni koji su vakcinisani ili ne, u to se Grad ne meša niti ima pravo da se meša. Ono što mogu da kažem to je da smo tokom aprila imali predlog vlasnika noćnih klubova da na ta mesta mogu da dolaze samo vakcinisani, tada to nije prošlo - rekao je Vesić.

Ponovio je da Beograd samo insistira na tome da se radi jer, kako kaže, više nemamo luksuz da dozvolimo da privreda ne radi.

- Naša privreda je u usponu i moramo da iskoristimo ovaj trenutak kako bismo što bolje ekonomski stajali kao zemlja, jer onda ima novca za sve što nam je potrebno kao narodu - dodao je Vesić.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    27. septembar 2021 | 13:48

    A u stvari bi da uvale vakcine

  • Zeljka

    27. septembar 2021 | 13:19

    Kašnjenje sa kovid propusnicama dovelo nas je do 6 hiljada ljudi u bolnicama i po "autobis mrtvih" dnevno. I niko se ni ne osvrće na to. A to su nečiji najmiliji. O nepoznanici oko posledica korona virusa na ljude srednjih godina i na mlade niko ne razmišlja ili se pravi nevešt. Na kraju je sada na delu čist eksperiment na deci. Gube časove? Nije nenadoknadivo! Ali gubljenje zdravlja jeste! Nadam se da nisam u pravu, iako ponašanje virusa nažalost nagoveštava da moramo da se upitamo šta sledi.

  • Pec

    15. oktobar 2021 | 13:08

    Pa nemojte da trošite budžet, radite i punite ga.... Mislim da mogu i obični pekari, kasiri, trgovci, zanatlije malo da ne rade a da primaju plate iz budžeta. Samo zameniti uloge. I pored toga ušteda u budžetu bi bila enormna!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>