• 0

Austrijski div za zaštitu konkurentnosti propisao do sada najveću kaznu ikada izrečenu

Na jesen 2019. uputio je prve poruke upozorenja pogođenim preduzećima

  • 0
Novac evri keš novčanice Foto: Shutterstock

Austrijska ustanova za zaštitu konkurentnosti (BWB) kaznila je građevinski koncern PORR sa do sada najvećom ikada izrečenom kaznom za kršenje zakona o kartelima.

U okviru razgovora sa BWB, uz uključenje saveznog advokata za kartele, PORR je priznao krivicu za dogovaranje cena sa drugim koncernima i prihvatio da plati kaznu u visini od 62,35 miliona evra.

BWB, koji štiti konkurentnost tržišta, najavio je da će kod Suda za kartele podneti zahtev za kažnjavanje PORR-a. Na proleće 2017. BWB je, u okviru svojih istraga u vezi mogućih ilegalnih dogovaranja cena u građevinarstvu, sprovela pretrese stanova i zaplenila sveobuhvatni dokazni materijal.

Na jesen 2019. uputio je prve poruke upozorenja pogođenim preduzećima. Radi se o formalnom koraku, kojim BWB obaveštava osumnjičene sa postojećim optužbama. Protiv brojnih daljih građevinskih preduzeća u toku su istrage koje će voditi, kako najavljuje BWB, do daljih zahteva za kažnjavanje.

Video: Da li ima vrednosnih limita?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>