• 0

Sprečeno delimično zatvaranje vlade SAD: Senat izglasao privremeno finansiranje

Džo Bajden bi trebalo da potpiše usvojenu meru pre roka u četvrtak u ponoć

  • 0
Džo Bajden uragan Ajda

Džo Bajden / Foto: Tanjug/ AP

Američki Kongres je usvojio zakonski predlog o privremenom finansiranju vlade do 3. decembra, kojim je izbegnuto delimično zatvaranje federalnih institucija.

Predlog je prvo odobren u Senatu sa 65 glasova za i 35 protiv, a zatim i u Predstavničkom domu, gde je imao podršku 254 članova, dok je 175 bilo protiv.

Predsednik Džo Bajden trebalo bi da potpiše usvojenu meru pre roka u četvrtak u ponoć, kada ističe tekući budžet za finansiranje rada vladinih službi, prenosi Glas Amerike.

Osim nesmetanog rada američke Vlade, predlog o njenom privremenom finansiranju predviđa pomoć područjima koja su pretrpela posledice prirodnih nepogoda i požara, a uključen je i novac za izbeglice iz Avganistana.

Od 1980. godine, američka federalna vlada "zatvorena" je 21 put zbog nedostatka dogovora o budžetu, a ovo je bilo prvo potencijalno zatvaranje vlade u mandatu predsednika Džozefa Bajdena.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>