• 1

Propao Pupin Telekom, nije mogao da plaća obaveze

Jedini prihod bio je od zakupa nekretnina

  • 1
Kol centar, operateri, telefonistkinja, telefoniranje, call centar,

Foto: Shutterstock

Privredni sud u Beogradu odlučio je da otvori stečaj nad kompanijom Pupin Telecom AD zbog "trajnije nesposobnosti plaćanja".

Račun ove kompanija za telekomunikacione sisteme i uređaje u neprekidnoj je blokadi više od 1.827 dana i to za iznos od 48 miliona dinara, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Privrednog suda.

U rešenju suda navodi se da je direktor Pupin Telecoma rekao da to preduzeće praktično više ne postoji, te da je jedini prihod ostvarivalo od zakupa nekretnina ali su i one u međuvremenu prodate.

Sud je pozvao poverioce da u roku od dva meseca prijave svoja potraživanja, dužnike da izmire obaveza, a prvo poverilačko ročište zakazano je za 10. decembar.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Konte

    12. oktobar 2021 | 12:16

    Kakva je to firma bila, sa ogromnim brojem stručnih ljudi, stotinama proizvoda iz oblasti elektronike, telekomunikacija, svetlosne signalizacije.Sramota i tuga istovremeno, zbog nebrige države za njen opstanak.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>