• 3

Mionica prva gradi komunalnu infrastrukturu u sklopu projekta "Čista Srbija"

U opštini Mionica u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 10.581 metar kanalizacione mreže

  • 3
MGSi

Foto: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je u naselju Jasenje sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem i direktorom kompanije CRBC Džang Sjaojuenom prisustvovao početku izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 19 kilometara i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Mionica i Banji Vrujci.

“Кrećemo sa projektom „Čista Srbija“ i u narednih pet godina uložićemo 4 milijarde evra u izgradnju kanalizacione infrastrukture i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Za mene lično ovakvi projekti su apsolutni prioritet. Mi već godinu dana vredno radimo kako bi sve bilo isprojektovano, a u narednih mesec dana krećemo sa radovima u još šesnaest lokalnih samouprava. Samo u Mionici ćemo izgraditi 10,5 kilometara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. U Banji Vrujci izgradićemo 8,5 kilometara kanalizacione infrastrukture i jedno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, što će doprineti novim investicijama i širenju turizma u banji“, rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović se zahvalio predsedniku opštine Mionica, gospodinu Jankoviću, jer je opština na čijem je čelu bila najažurnija i najbrže je uradila svu projektnu dokumentaciju, pa zato najveći projekat izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture „Čista Srbija“ kreće upravo u ovoj opštini. Dodao je da ovaj projekat mora biti sproveden do kraja i da će Srbija biti u velikom problemu ako se u narednih pet godina ne završi izgradnja nove kanalizacione infrastrukture i postrojenja za prečišćavanja otpadnih voda.

„U Mionici se ove godine radi više nego što je urađeno u prethodnih 100 godina. Više od 19 kilometara kanalizacije čiju gradnju počinjemo danas, gradnja dva prečistača otpadnih voda, koja počinje uskoro, predstavljaju krunski dokaz da će Mionica biti uspešna lokalna samouprava u uspešnoj i razvjenoj Srbiji, koju grade predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Direktor kompanije CRBC Džang Sjaojuen izrazio je zahvalnost Vladi Republike Srbije, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i opštini Mionici i istakao da će kompanija CRBC uložiti sve napore u realizaciji ovog velikog i značajnog projekta.

U opštini Mionica u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 10.581 metar kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda, dok će u Banji Vrujci uz jedno postrojenje za preradu otpadnih voda biti izgrađeno i 8.498 metara kanalizacione mreže. Investiciju u novu kanalizacionu mrežu koja će obuhvatiti ukupno 22 naselja finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa 1,2 milijarde dinara, a gradi renomirana kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Mreža fekalne kanalizacije u dužini od 19 kilometara, obuhvatiće sva naselja u opštini Mionica koja do sada nisu imala kanalizaciju: Jasenje, Divčibarski put, Brežđanska, Кovačevića put, Tešanovića put, Кneza Grbovića krak, Кevića sokače, deo Aleksandra Obrenovića, Dragojevića strana, Milana Stanišića, Obilaznica, Đurđevića sokak, Novakovići sokak, Pajići sokak, Rankovići sokak, Jevtovića sokak, Antonijevići sokak, Valjevski put. Do kraja godine počeće gradnja kanalizacije i kolektora u četiri naselja u Banji Vrujci: Piskavice, Višnje, Кrstovo brdo i Ljiški put.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>