Republilčki geodetski zavod digitalizacijom uštedeo preko 36 miliona evra građanima srbije

RGZ je zahvaljujući digitalizaciji, odnosno digitalnoj komunikaciji sa svim institucijama javnog sektora i besplatnom pružanju usluga, u poslednje tri godine, građanima Srbije uštedeo 36 miliona evra koliko bi platili za administrativne takse pre digitalizacije katastra i više od 5 miliona sati u odnosu na stari sistem, kada su morali lično da pribavljaju dokumenta na šalteru, saopšteno je danas na online diskusiji "Digitalni katastar po meri svih građana"

Komentari

 • sasa

  Dve i po godine sam cekao ispravku katastarske parcele. I to zadovoljstvo me kostalo 8500din. Kod notara naravno, toliko o ustedi.

  2
  0

  Podelite komentar

 • Andrej

  Gedeetski zavod je najgora sržavna institucija. Dobar deo ucrtanog u e-planu je netačno. U takvoj situaciji morate im dati zahtev za ispravku greške za koju morate platiti taksu. Neverovatno! Predmeti stoje mesecima. Kad podledate predmet-stoji-u radu! To je strasno. Februara meseca sam uputio zahtev za promenu vlasništva na nekretninu sa potpunom dokumentacija. Do danas je "u radu". Da li ova država može da uredu ovu ustanovu? Da li želi?! Užas!

  12
  1

  Podelite komentar