• 1
 ≫ 

Bitkoin opet 60.000: Trgovci optimisti da će regulatori biti blagi

 ≫ 

U poslednjih šest meseci ovo je prvi veći skok bitkoina

  • 1
bitkoin

Foto: Freepik.com

Kriptovaluta bitkoin prvi put je premašila 60.000 dolara za poslednjih šest meseci. Bitkoin je skočio zbog povećane šanse da će dobiti zeleno svetlo od SEC fonda.

Njegova vrednost od 60.314 dolara, najviši je nivo od 18. aprila. Trgovci su optimisti u pogledu šanse da američka Komisija za hartije od vrednosti da zeleno svetlo prvom fondu kojim se trguje fjučersima na bitkoinima, smatraju analitičari.

ProShares Bitcoin Strategy ETF će debitovati na njujorškoj berzi u utorak, a stručnjaci veruju da se SEC verovatno neće protiviti proizvodu.

Iako se očekvivalo da će ovaj skok pogurati druge digitalne tokene, to se nije desilo ovaj put.

Regulatori su ove godine zauzeli strog stav u vezi sa kriptovalutama, jer je interesovanje investitora poraslo. Industrija se ipak borila, a Coinbase je pozvao SAD da stvore novi regulatorni okvir za nadzor digitalne imovine.

Ranije ove nedelje, zamenik guvernera Banke Engleske upozorio je da bi kriptovalute mogle da izzaovu globalnu finansijsku krizu sličnih razmera kao i krah 2008. godine.

Video: Parfimer iz Čakovca izrudario prvi Bitcoin parfem u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>