• 25

Stan na Vračaru za 500 €, pogodan za studente. Izgleda užasno: Da li biste pristali na ove uslove?

Svedoci smo da ovakve pojave nisu nemoguće u Srbiji

  • 25
Vračar, stan izdavanje

Foto: Tanjug/Predrag Mitić

Dugoročno ili kratkoročno izdavanje stanova (npr. stan na dan) postalo je vrlo unosan biznis. U našem glavnom gradu sve je više vlasnika minimum dve nekretnine, pri čemu u jednoj stanuju, a drugu iznajmljuju. To se pokazalo kao isplativa praksa, naravno, ako "imate sreće" s podstanarima.

Ali, mnogi u poslednje vreme prelaze granicu, određujući visoke cene za skromne ponude. Zapravo, neki izdaju preuređene prostore, male i skučene - kao stanove, tj. garsonjere.

U svemu bitnu ulogu igra i lokacija. Recimo, Vračar je uvek bio poželjno mesto za život, pa su ljudi spremni da zakupe stan koji im nije funkcionalan samo da bi mogli sve "pešice" da obavljaju, a i zbog same lokacije.

U Beogradu se stanova za najam najčešće traže na Starom gradu, Vračar, Zvezdari, Novom Beogradu i Savskom vencu - najviše zbog dobre povezanosti ovih opština sa ostalim delovima grada, ali i mestima gde se nalaze fakulteti. Među studentima, najviše su traženi manji stanovi, do 50m2, garsonjere, jednosobni i manji dvosobni stanovi, rekla je ranije sagovornica Telegraf Biznisa. 

Na osnovu cena jasno je da je najam ubedljivo najskuplji u opštini Savski venac, na Vračaru i Novom Beogradu. Razlog ovome leži i u činjenici da se velik broj stanova iz luksuznog kompleksa Beograd na vodi izdaje, te da oni u značajnoj meri utiču na prosečnu cenu stanova u ovoj opštini.

Garsonjere u Beogradu u ovom momentu vrede do čak 250 evra ili više, zavisno od mesta i uređenja, dok manji, jednosoban stan (bez dnevnog boravka) vredi 300, 400 evra. Tačno je da se mali stanovi često prodaju/izdaju "sami od sebe", ali ovo je posebna priča

Kako se širi društvenim mrežama, jedan stan na Vračaru izdaje se za oko 500 evra, a piše i da je pogodan za studente. Vlasnik naravno traži depozit u visini kirije.

Vračar stan iznajmljivanje

Foto: Twitter/@tvit_mudrolije

Međutim, ako se zagledate u fotografiju videćete da je on sve u jednom - soba, kuhinja, kupatilo. Stepenice do WC šolje. Čini se da je sve osim da je pogodno mesto za život kako se navodi.

Iako su komentari brojni ispod ove fotografije i govore koliko ima nesavesnih vlasnika, ovaj stan se ipak izgleda ne nalazi na Vračaru, već je fotorgafija preuzeta sa društvenih mreža. Ali smo svedoci i da ovakve pojave nisu nemoguće u Srbiji. Setimo se samo nedavnog slučaja - Verovali ili ne, jedan stanodavac je preuredio lođu/terasu i izdaje je za 250 evra mesečno. Tačnije, ovaj deo je navodno spavaća soba u okviru garsonjere.

Da li biste svejedno zakupili ovakav stan da ga nađete u ponudi? Pišite nam u komentarima 

Video: Unuk rešio da obnovi dedinu kuću staru 200 godina: Veliki deo posla je sam odradio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • L

    16. oktobar 2021 | 18:30

    Za ovo ne bih ni 50 evra dao, a kamoli 500

  • 534

    16. oktobar 2021 | 18:57

    Sediš na WC šolji i paziš da ti ručak ne zagori. Ovo još video nisam. 500€ je malo za ovaj košmar. Predpostavljam da se u stan ulazi direktno u spavaću sobu a dnevna soba je na potkrovlju, dva sprata iznad.

  • Урош

    16. oktobar 2021 | 20:50

    Врачар хисторикал, могу да се тагују.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>